 
 
   
Hvidløg kan købes i mange forskellige former; frisk, tørret,
stødt og syltet. Her får du at vide hvordan du anvender dem på rette vis . 
• Hvidløg indeholder både protein og kostfibre og desuden B1-vitamin
og jern. 
• Hvidløg har en gavnlig virkning på karsystemet. Den øger
det gode kolesterol HDL og sænker det onde kolesterol LDL. 
 
Her kommer nogle råd - Når du laver mad med hvidløg,
bør du tænke på følgende: 
 
• Hvidløgspulver giver en stærk smag, så vær sparsom med
doseringen. Bland det med sellerifrø og anvend blandingen i stedet for salt.
 
• Konserveret hvidløg lægges i vineddike og smager noget
anderledes end det friske hvidløg.
 
• Tørrede hvidløgsflager er lækkert som dekoration på
diverse madretter.
 
• Ved indkøb: foretræk de rosa friske hvidløg frem for de
hvide. 
• Når du har hakket hvidløg, skal det anvendes så hurtigt
som muligt for at mindske tabet af C-vitamin. 
 
• Tørret hvidløg er bekvemt eftersom det ikke skal pilles og
det er let at opbevare. 
 
• Tørret hvidløg kan man købe enten fint eller groft malet.
Det fine pulver kan blandes med salt til hvidløgssalt. 
 
• Tørret hvidløg kan bruges i alle opskrifter som indeholder
væske så hvidløgssmagen kan komme frem. Hvis der ikke er så meget væske i en
opskrift kan man udbløde hvidløget i lidt kogende vand og så bruge det i
retten. 
 
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.