 
 
   
Et rigtig godt og
sundt grovbrød, som holder sig saftigt og velsmagende længe. Server gerne det
mørke, lidt søde brød til varme supper eller gryderetter. 
Tid: ca 3 timer,
heraf 1¾ time til hævning og 1 time i ovnen. 
Brødene er fryseegnet. Holdbarhed ca
9 mdr. Antal 3 stk. 
 
# Ingredienser
7½ dl vand 
100 g gær 
¾ spsk salt 
3 dl mørk sirup 
1½ kg groft rugmel 
 
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
37 °C. 
Smuldr gæren ud i en
skål og opløs den i lidt af vandet. 
 
2. Tilsæt salt,
sirup og resten af vandet. 
Rør rugmelet i ved håndkraft
eller med maskine.
 
3. Lad dejen hæve ca
1 time. 
 
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem. 
Del den i tre
stykker. 
 
5. Tril dej
stykkerne til aflange brød og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. 
Lad dem hæve und et et klæde ca 45 min. 
 
6. Bag brødene i en
200 °C varm ovn i 20 min, skru ned til 175 °C og bag dem 20 min. 
Skru til sidst ned
til 150 °C og bag yderligere 20 min. 
 
7. Lad brødene køle
af på en rist under et klæde.
 
8. Brødene skal
helst hvile en dags tid, inden de skæres i tynde skiver. 
Godt at servere til
supper eller gryderetter.
 
Tips: Det er en god ide at skære brødene i halve,
inden de fryses ned, 
for hvert brød giver mange skiver, og er meget drøjt. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rugbrød
 
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------