 
 
   
Farsretter som gæstemad
- Der er mange muligheder med hakket kød, der kan varieres ved tilsætning af forskellige
grønsager, krydderurter eller krydderier og det kan fint bruges som gæstemad - gode
retter, der heller ikke sprænger budgettet.
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca. 30 min. Stegetid: 45-60 min. Kan fryses, men forringes 
 
# Ingredienser:
750 g hakket flæske-
og kalvekød 
3 skiver franskbrød 
2 dl rødvin 
2 løg 
1 skive selleri 
1 gulerod 
2 æg 
salt, peber 
1 tsk timian 
50 g smør el. margarine
Sauce: 
2½ dl stegesky og bouillon
af terning 
3-4 spsk tomatpuré el.
ketchup 
ca. 1 dl fløde 
1 laurbærblad 
timian 
2 tomater 
 
* Tilberedning:
1. Udblød franskbrødet
i rødvin og rør det i det hakkede kød. 
Pil løgene og hak dem
fint. 
Bland dem i sammen med
groftreven selleri og gulerod. 
Rør æggene i et ad gangen
og krydr med salt, peber og timian. 
 
2. Form farsen til et
aflangt brød og læg det i en lille smurt bradepande. 
Fordel fedtstoffet over.
Brun farsbrødet 15 min
ved 250 °C . 
Dæmp varmen til 175 °C  og lad farsbrødet
stege færdig 30-45 min. 
 
3. Kog bradepanden af
med bouillon. 
Bland tomatpuré eller
ketchup, fløde, laurbærblad, timian, salt og peber og 
lad saucen snurre sammen.
Varm tomatbåde i saucen.
 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.