Logo

Stegte kalkunlår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte kalkunlår

 
Kalkun er fedtfattig og mindst lige så skøn som kylling. Du finder masser af lækre opskrifter på retter med kalkun hér.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: Ca ½ time. Stegetid: 35-40 min. Kan fryses, men forringes

 
# Ingredienser
1 kg frosne, udbenede kalkunlår (underlår á ca 450-500 g)
4 spsk fransk sennep
50 g smør

2 spsk olie
2 dl bouillon (evt. af terning)
2 dl piskefløde

salt og peber
evt. kulør

 
* Tilberedning
1. Optø du frosne kalkunlår og tør dem godt.
Drys dem med salt og peber og stryg dem med sennep.


2. Smelt fedtstof og olie i en gryde og brun kalkunlårene heri.

 
3. Tilsæt halvdelen af bouillonen og læg låg på gryden.
Lad retten stege ved svag varme i 35-40 min., eller til kødet er mørt.

 
4. Tag kødet op og læg det i et varmt fad.
Kom resten af bouillonen og piskefløden i stegeskyen og lad det koge igennem ved svag varme.

 
5. Smag til med salt og peber, eventuelt lidt mere sennep.
Saucen må ikke koge efter der er tilsat sennep, så bliver den bitter.
Evt. tilsættes kulør.

 
6. Hæld saucen over kødet i fadet og server små kogte kartofler, løse ris eller flûtes til.

 
Variation
Ude lad sennep og brun kalkunlårene sammen med 250 g små løg.
Erstat halvdelen af bouillonen med rødvin og tilsæt piskefløde som ovenfor.

Kom 250 g rensede, skivede champignon i de sidste 5 min af stegetiden.
Kalkunhalse, som også kan købes frosne, kan tilberedes helt på samme måde som de stegte kalkunlår. Beregn ca 1½ kg til 4 personer.
Stegetiden for de optøede kalkunhalse vil være ca 2 timer.

 
TIPS: Kalkunlår indeholder flere sener og små knogler, og derfor er det vigtigt, at låret koges/steges mørt, så er det nemlig nemt at spise udenom disse.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 14.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her