 
 
   
 
Rollmops er en tysk sildespecialitet, der stammer fra
Berlin. Rollmops tilberedes af saltsildefilet, som har ligget i en lage af
eddike og salt i ca. 35 dage
 
# Ingredienser
6 saltsild
friskmalet hvid peber 
1 spsk sennepskorn 
4 løg 
3 syltede agurker 
1 gulerod 
8 sorte peberkorn 
1 laurbærblad 
1 spsk melis 
 
* Tilberedning
Sildene klargøres: benene fjernes, og hoved og hale skæres
af. 
De vaskes og lægges i koldt vand natten over. 
 
Næste dag halveres fileterne på langs og lægges ud på et
spækbræt. 
De drysses med peber, og sennepskornene fordeles over dem. 
Løgene pilles og skæres i tynde skiver. De syltede agurker
halveres. 
Halvdelen af løgskiverne lægges på fileterne sammen med
agurkerne. 
De rulles stramt sammen og holdes på plads med en
tandstikker. 
 
Guleroden renses og bringes i kog i ¼ l vand sammen med
peberkorn, laurbærblad og sukker. Småkoger i 3 min, hvorefter det stilles til
afkøling. 
 
Rollmopsene lægges lagvis med resten af løgskiverne i en
stentøjskrukke og overhældes med den afkølede lage, til de er dækket helt. De
skal stå og trække i 4- 5 dage. 
 
INFO: Spørg efter islandske eller norske gammeldags modnede saltsild.
Det er store, fede sild, som har ligget i salt i 6-12 måneder. Du kan sikkert
også få fiskehandleren til at rense og filetere sildene for dig. Saltsildene skal
udvandes i cirka 24 timer.
 
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.