
En kagelinse er en sprød tørkage med creme. Den har været kendt
herhjemme i mere end 100 år og været fast deltager på finere kaffeborde. Her
får du Kogebog.dk's gode, velafprøvede opskrift.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid: ca. 15
min. Fryse-egnede. 16 stk. 
 
# Ingredienser til Liflige linser:
250 g hvedemel 
185 g smør 
75 g flormelis 
1 æg 
 
Creme: 
2 æggeblommer 
2 spsk sukker 
1 stang vanilje 
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde 
*
 
Sådan laver du Liflige linser:
Findel smørret i melet og bland flormelissen i. 
Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt hurtigt dejen sammen. 
Sæt dejen koldt en halv times tid. 
 
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. 
Skrab kornene fri fra den flækkede vaniljestang og pisk dem
i æggemassen sammen med majsstivelsen. 
 
Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang. 
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. 
Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af
kogepunktet den må ikke koge. 
Hæld cremen i en skål og lad den blive kold. 
 
Rul godt halvdelen af dejen ud til en tynd plade. Udstik
runde plader som passer til smurte linse-forme. 
Beklæd formene med dejen og læg en god teskefuld creme i
hver. 
Rul resten af dejen ud, udstik til runde plader og læg dem
over som låg. 
Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under
bagningen. 
Bag linserne ved 200 °C i ca. 15 min. 
 
TIPS: I stedet for creme kan linserne fyldes med en god
abrikosmarmelade.
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD