Logo

Rødbederelish

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbederelish

 
En relish er et krydret tilbehør af frugt eller grønsager kogt med eddike og sukker. En relish er dog ikke sød som en chutney og som regel også lidt mere findelt. Nyd som tilbehør til kød og i sandwich.
Giver ca ½ liter. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.

 
# Ingredienser til Rødbederelish:
2 store rødbeder
1 rødløg
1 spsk olie
1-2 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk dijonsennep
3 spsk rødvinseddike
salt og peber
*

 
Sådan laver du Rødbederelish:
Skræl rødbederne, og riv dem groft.
Pil rødløget, og hak det fint.
Sauter rødbeder og rødløg blanke i en gryde med olie, og tilsæt vand.
Lad det simre, til rødbederne er møre" og væsken næsten er kogt ind det tager ca. 10 min.
Tilsæt sukker, sennep og vineddike, og kog det igennem.
Smag til med salt og peber, og hæld relishen i en skål til afkøling.
Server til retter med oksekød, svinekød eller and.
Kan opbevares i køleskab i mindst 1 uge.

 
TIPS: Erstat evt sennep med fintrevet peberrod.
Se mere lækkert tilbehør her

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her