 
 
   
Matelote er (på fransk: sømand) traditionel fransk ret,
baseret på fisk, kogt i en marinade af rødvin, løg og persille, der serveres
med en smørsauce.
Prøv også denne ret med sild eller med karpe, der er skåret
i skiver. 
4 portioner 
 
# Ingredienser
1-2 ål (800 g-1 kg) flås, renses, skæres i 5 cm lange
stykker. 
1 stort løg, i skiver 
1-2 fed hvidløg, hakket 
3-4 stilke persille 
 
* Tilberedning 
Lægges i bunden, af en gryde. Herpå lægges ålen. 
Tilsættes: 2 dl rødvin og 1 tsk salt. 
Dampes under tætsluttende låg 20 minutter. 
 
20 perleløg pilles, gives et opkog i letsaltet vand. 
250 g champignon renses, skæres i skiver og 
svitses 10 min sammen med løgene i 25 g smør. 
 
Ålestykkerne tages op. 
Holdes varme sammen med løg og champignon. 
 
Fiskesuppen koges ind til 2 dl. 
Jævnes med en smørbolle af: 
25 g smør og 1½ tsk hvedemel. 
Saucen sies over fisk, champignon, løg. 
Serveres med: Smørristede franskbrødsskiver.
 
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.