Logo

Mojito-medaljer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mojito-medaljer

 
Nipuni fra 'Den store bagedyst' har boet i Mexico i flere år og lavede derfor en klassisk dansk flødeskumskage piftet op med mynte og lime fra det mexicanske køkken.
Tid: 3 timer

 
# Ingredienser
Mørdejsbunde:
125 g smør (stuetemperatur)
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg

 
Mynte-limecreme:
2 blade husblas
140 g limesaft
100 g sukker
3 æg
50 g smør
2 dl piskefløde

 
Pynt:
3 dl piskefløde
100 g pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
200 g flormelis
friske mynteblade
2 økologiske limefrugter

 
* Tilberedning:
Mørdejsbunde:
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
Rul dejen ud og stik herefter 12 bunde ud i ca. 6-7 cm i diameter.
Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er bare en lille smule gyldne.

 
Mynte-limecreme:
Udblød husblassen i koldt vand.
Varm limesaft, grofthakket mynteblade og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
Si herefter det hele, så der ingen mynteblade er tilbage i gryden.
Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
Smelt husblassen i den varme mynte-limecreme og sæt cremen på køl.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose uden tyl.

 
Pynt:
Pisk æggehviderne stive til skålen kan vendes på hovedet uden, de falder ud.
Tilsæt salt og flormelis og pisk til marengsmassen er helt blank og ensartet.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor takket tyl og sprøjt en stor klat marengs på midten af 6 af de 12 marengsbunde.
Brænd forsigtigt hver marengs og læg et mynteblad og en halv skive lime på hver.
Pisk fløde til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med en stor fin tyl.
Sprøjt nu en høj flødeskumskrans på de resterende 6 bunde (uden marengs).
Herefter sprøjtes den kolde mynte-limecreme i midten af hver flødeskumskrans.
Læg låget (med marengs, mynte og lime) ovenpå hver af de 6 kager med flødeskum og sæt dem på køl, indtil de skal serveres.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her