 
 
   
Med et
stegetermometer er det let at stege hele stykker kød - det giver klar besked
om, hvornår kødet er færdigt. Det kommer til sin ret, når vi steger denne
saftige svinekam, som er krydret med bl.a. enebær og timian. 
Tid: 1 time og 50 min
heraf 1½-1¾ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg svinekam 
8 enebær 
2 tsk soya 
1 tsk peberblanding 
1 tsk timian eller
rosmarin 
1 tsk salt 
  
* Fremgangsmåde
1. Bland stødt
enebær med soya, peberblanding, timian eller rosmarin og salt. 
 
2. Gnid kødet med
blandingen og læg det i et ovnfast fad. 
 
3. Stik et
stegetermometer i kødets tykkeste del. 
 
4. Steg kødet ved
175 °C i 1½-1¾ time eller til termometeret viser 75 °C. 
 
5. Tag stegen ud og
lad den hvile under alufolie i 15 min. 
Skær den i skiver. 
 
6. Kog fadet af med
vand. 
Jævn evt. skyen med
lidt Maizena til en sauce . 
 
7. Server stegen med
kogte kartofler, rosenkål, gelé og saucen. 
 
Tips: Du kan bruge nakkefilet i stedet for
svinekam. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------