 
 
 
 
Æbleflæsk er en gammel dansk ret, der tilberedes af æbler, stegeflæsk
(evt. røget), løg. Æbleflæsk anses som en
fynsk egnsret, men nydes også hos dig
til 4 personer 
 
# Ingredienser
Skiver af stegeflæsk
(fersk eller letsaltet) 
3 store løg 
3 store æbler 
sukker 
kartoffelmos 
 
 
* Tilberedning
1. Flæsket steges,
til det bliver sprødt og gyldent, og tages af panden. 
Løgene og æblerne
skæres i ringe og steges i fedtet, til de er møre. 
Lidt sukker drysses
over æblerne. 
Retten serveres med
kartoffelmos og evt. hakket persille. 
 
 
Tips: Husk, at saltet svinekød ikke er så holdbart
i fryseren som det ferske kød, 
fordi saltet fremmer
harskning af fedtstofferne. 
Saltet svinekød bør
derfor kun opbevares ca. 3 måneder i dybfryseren. 
 
INFO: Æbleflæsk var en
af kandidaterne til Danmarks Nationalret i 2014.
 
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.