 
 
   
Den altid populære
kødsauce får lidt mindre væske og bliver til dejligt fyld i en tærte. Her
er en virkelig lækker ret med oksekød, der er god netop nu! 
Tid: 1½ time, heraf
30 min i køleskab og 25-30 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbar 3 mdr.
 4 pers. 
 
# Ingredienser
BUNDE: 
4½ dl hvedemel 
150 g smør eller margarine
3-4 spsk vand 
 
FYLD: 
100 g røget skinke 
2 løg og 2 fed
hvidløg 
1 mellemstor gulerod 
1 lille stykke rodselleri 
300 g hakket oksekød 
1-2 spsk olie 
1½-2 dl hvidvin 
1 ds flåede tomater,
hakkede
2 spsk tomatpuré 
½ tsk salt 
peber
½ tsk oregano 
reven muskat 
reven parmesanost 
 
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen sammen. Lad den hvile i køleskabet ca 30 min. 
 
2. Rul 2/3 af dejen
ud på et melet bord. 
Beklæd 4
portionsforme, ca 15 cm i diameter, med dejen. 
 
3. Prik dejen med en
gaffel. 
 
4. Forbag bundene på
en rist nederst i en 200 °C varm ovn i ca 15 min. 
 
5. Hak skinken. Gør
alle grønsagerne i stand og hak dem. 
 
6. Brun kødet i
olien i en gryde, gerne en stegegryde, til det har fået farve. 
Tilsæt skinke, løg,
hvidløg og grønsager. 
Lad det stege nogle
minutter. 
 
7. Tilsæt vin,
tomater og tomatpuré. Smag til med salt og krydderier. 
Lad saucen simre til
den er tyk og tæt i smagen. 
Rør ofte, så saucen
ikke brænder på. 
 
8. Fordel saucen i
tærteformene. 
Drys osten over. 
 
9. Tril resten af
dejen til tynde pølser. 
Læg dem i et
dekorativt rudemønster ovenpå fyldet. 
Afslut med en kant. 
 
10. Bag tærterne
yderlige i 10-15 min. 
Server dem varme med
blandet salat. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Tærte eller Pie
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------