Logo

Krydret blomkål og cherrytomater NY-stil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret blomkål og cherrytomater NY-stil 

 
Krydret blomkål forener kræfterne med en lys og frisk tomatsalat, knasende toppings og en hjemmelavet. Denne opskrifter omfavner enkelhed uden at gå på kompromis med smagen, hvilket gør den til det ideelle valg til en tilfredsstillende frokost eller en hurtig og sund middag, som hele familien kan nyde.
4 portioner. Forberedelsestid: 35 min. Samlet tid: 2 timer 30 min. Kalorier pr portion: 528

 
# Ingredienser
1 tsk salt + mere
1 kop brune ris
2 tsk tørret oregano
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt gurkemeje
½ kop olie, delt
2 spsk + 1 tsk. frisk citronsaft, delt
1 hoved blomkål, skåret i mellemstore buketter
friskkværnet sort peber
½ rødløg, skåret i tynde skiver
2 kopper halverede cherrytomater
1 spsk rødvinseddike
1 spsk + ½ tsk finthakket frisk mynte, delt
1 spsk + ½ tsk finthakket frisk persille, delt
2 tsk finthakket hvidløg, delt
3 spsk kokosyoghurt
1 spsk tahini
1 spsk mayonnaise
tyndt skåret salat, pita chips og harissa eller Hot sauce til servering

 
* Tilberedning
1. I en medium gryde ved høj varme bringes salt og 2 kopper vand i kog.
Tilsæt ris, dæk til og reducer varmen til lav, og
lad det simre, ca. 45 min, indtil risene er møre.
Fjern gryden fra varmen og lad ris hvile, tildækket, 15 min.

 
2. Bland i mellemtiden oregano, spidskommen, paprika, allehånde,
gurkemeje, ¼ kop olie og 1 spsk citronsaft i en stor skål.
Tilsæt blomkål, og vend godt rundt; smag til med salt og peber.
Overfør blomkål til en bageplade.

 
3. Rist blomkål ved 180 °C, indtil det er mørt og brunet i pletter, 30 til 35 min.

 
4. Bland løg, tomater, eddike, 1 spsk mynte, 1 spsk persille, 1 tsk hvidløg,
1 spsk citronsaft og resterende ¼ kop olie i en stor skål;
smag til med salt og peber.
Lad stå ved stuetemperatur, indtil den skal bruges.

 
5. Pisk yoghurt, tahini, mayonnaise og resterende 1 tsk hvidløg,
1 tsk citronsaft, ½ tsk mynte og ½ tsk persille i en skål, indtil glat;
smag til med salt og peber.

 
6. Server i skåle med ris, ristet blomkål, tomatsalat og salat.
Dryp med tahinisauce. Server med pita chips og harissa ved siden af.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her