 
 
   
I stedet for courgetter kan der benyttes champignon eller blegselleri. 
Server retten med ris eller brød og drik resten af vinen til. 
 
Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid:
30 minutter. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet.
Som hovedret: 4 personer Som forret: 6 personer 
 
# Ingredienser til Blæksprutter i gryde:
1 kg små blæksprutter (evt. dybfrosne) 
2-3 løg 
4-5 tomater 
2 courgetter 
2 fed hvidløg 
2 dl hvidvin 
0,5 dl olie 
1/2 tsk tørret merian 
1/2 tsk tørret timian 
salt og peber 
1 bdt persille 
 
* Sådan laves Blæksprutter i gryde:
1. Gør friske blæksprutter i stand. Se Blæksprutte. 
Frosne sprutter skal bare tø igennem. 
 
2. Skær kroppen i ringe på ½ cm's tykkelse og armene i
stykker. 
 
3. Hak løgene og svits dem bløde og klare i olie. 
Tilsæt blæksprutterne og lad dem snurre med i et par
minutter. 
De afgiver en del væske. 
 
4. Skold, flå og hak tomaterne. 
Kom de hakkede tomater og courgetter i tern i gryden. 
Tilsæt presset hvidløg, krydderier og vin. 
Lad det hele koge for lav varme under låg i ca. 30 minutter,
eller til blæksprutterne er møre. 
Server retten med friskhakket persille. 
 
Tips: Få evt. fiskehandleren til at rengøre
blæksprutterne, eller brug dybfrosne, der også er velegnede til denne ret. 
Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder. 
 
Se flere
opskrifter med Blæksprutte 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------