
 
Ingen jul uden
honningkage. Kagen holder sig længe (op til 1 måned), så den er god at have i
spisekammeret. Kagen kan også være en velkommen jule- eller værtindegave. 
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time og 15 min. Fryse-egnet 
 
# Ingredienser til Julens
bedste honningkage:
2 kager 
1 glas honning (450
g) 
250 g smør 
4 æg 
250 g farin 
700 g hvedemel 
1 spsk natron 
2 tsk stødt kanel 
2 tsk stødt nellike 
2 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødt
allehånde 
1 tsk stødt
muskatblomme 
200 g smuttede
mandler 
200 g rosiner 
100 g appelsin
marmelade 
*
 
Sådan laver du Julens
bedste honningkage:
Giv honning og smør
et opkog og stil det til afkøling. 
Pisk æggene sammen
med farin, og pisk honningmassen i. 
Bland alle de tørre
ingredienser og rør dem i dejen. 
Hak mandlerne og rør
dem i dejen sammen med rosiner og marmelade. 
 
Fordel dejen i 2
smurte sandkageforme (1½ liter). 
Pynt evt. med nogle
hele smuttede mandler. 
Bag kagerne på
nederste rille i ovnen ved 170 °C i ca. 1 time og 15 min. 
Tjek fx med en
kødnål, om de er gennembagte. 
 
Lad dem stå i
formene 10 min., før de vendes ud og afkøles på en rist. 
Opbevar kagerne i en
kagedåse og vent helst med at nyde dem, til de har "hvilet" et par
dage. 
Server honningkagen
i skiver, som den er, eller med koldt smør eller appelsinmarmelade. 
 
TIPS: Læg evt. et
halvt æble med ned i kagedåsen. Det hjælper med at bevare fugtigheden i honningkagen.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD