Logo

Svinebov med champignonfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinebov med champignonfyld

 
Farseret svinebov med sprød svær er fint til søndagsmiddagen. Med dejligt fyld fx champignon, kalvekød eller kyllingeleverfyld. Champignoner er dejlige som fyld i en svinebov. De grønne peberkorn giver flæskekødet en pikant smag - det bliver godt.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 3 timer

 
# Ingredienser
11h kg svinebov uden ben og svær
salt, peber fra kværn

1 løg
1 bouquet garni af 2 kviste persille, 1 laurbærblad, 1 kvist timian
5 dl bouillon, evt. af terning


Fyld:
250 g champignon
50 g smør

250 g hakket flæskekød
1 tyk skive franskbrød

1 dl fløde
1 æg
3 spsk hakket persille
1 spsk madagascarpeber
salt, peber

evt. 2 kogte gulerødder

 
* Tilberedning
1. Udvid evt. den eksisterende lomme i bovstykket - eller bed slagteren gøre det.
Drys ud- og indvendig med salt og peber.

 
2. Svits de rensede, småtskårne champignoner i 25 g smør på en pande.
Lad dem køle af.

 
3. Kom det hakkede kød i en stor skål.
Læg franskbrødsskiven uden skorpe ovenpå og hæld fløden over.
Tilsæt ægget og rør farsen, som tilsættes hakket persille, peberkorn, salt og peber.
Evt. også 2 kogte gulerødder, der skæres i meget små terninger.
Kom også de svitsede champignoner i.

 
4. Fyld farsen i lommen og bind om stegen med bomuldsgarn.

 
5. Brun stegen i 25 g smør i en stegegryde.
Kom det pillede løg, i kvarte, ved sammen med en bouquet garni.

 
6. Hæld kogende bouillon ved og lad svineboven snurre for svag varme i ca 2 timer under låg.

 
7. Svineboven skæres i tykke skiver, der serveres med den siede sky og hvide kartofler eller grønsager.



Find gode opskrifter med grønsager HER

Find gode opskrifter på tilbehør HER eller en grøn salat HER
 
Variationer:
Svineboven kan også tilberedes med sværen på.
Rids den i ruder og lad den syde i 20 min. i en pande med kogende vand.
Det skal kun lige akkurat stå op om sværen.
Tør stegen af, gnid med salt/peber og fyld lommen.
Luk lommen med kødnåle og stil stegen på risten over bradepanden.
Hæld 2 dl kogende bouillon ved og lad boven stege i en varm ovn ved 170 °C i 2 timer.
Hæld skyen fra og skum den for fedt.
Den kan evt. tilsættes lidt fløde og jævnes med 1 tsk maizenamel, der er rørt ud i koldt vand.

 
Kalvefyld:
Rør en fars af 250 g hakket kalvekød, 1 skive franskbrød uden skorpe, 1 dl bouillon eller fløde, 1 æg, 2 tomater skåret i tern, 1 hakket løg samt lidt hakket, rød peberfrugt.
Farsen må gerne været ret krydret fx med rosmarin.
 
Kyllingeleverfyld:
Lad 1 pk kyllingelever tø halvt op.
Rens dem og hak dem groft.

Svits dem på en pande i 20 g smør sammen med 100 g rensede, skivede eller hakkede champignon.
Der skal krydres godt med salt, peber og paprika.
Rør 2 dl kogte, løse ris i leveren sammen med 1 dl fløde.
Drys evt. 1 spsk mel over til at binde fyldet med.


Svinebov med champignonfyld 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her