
Ved første øjekast
en modig komposition. Men efter første skefuld er det klart: Asparges og vanilje
passer sammen som danseparret Ginger og Fred 🎵 🎵 🎵
Til 4 personer. Tilberedning:
35 min.
 
# Ingredienser
750 g hvide asparges
1 løg
1+1 spsk smør
salt og peber
¼ tsk sukker
8 dl grønsagsbouillon
1½ dl piskefløde
2 spsk appelsinjuice
½ vaniljestang
1 tsk strimler af appelsinskal (økologisk)
2 spsk kørvelblade
 
* Tilberedning
1. 750 g hvide asparges skrælles, og de hårde
ender skæres af. 
Aspargeshovederne
skæres af, halveres på langs og stilles til side. 
Stænglerne skæres i
stykker og 1 løg skæres i terninger. 
1 spsk smør smeltes
i en gryde og begge dele steges et øjeblik ved lav varme. 
Der krydres med salt, peber og ¼ tsk sukker. 
8 dl grønsagsbouillon
hældes i, og det hele småkager under låg i 15-20 minutter. 
 
2. Suppen pureres, 1½ dl piskefløde hældes i,
og det hele koges op igen. 
Der smages til med
salt, peber og 1-2 spsk appelsinjuice. 
1 spsk smør smeltes
på en pande, og aspargeshovederne, korn fra ½ vaniljestang og 1 tsk strimler af
appelsinskal steges i 3-4 minutter og krydres med salt, peber og 1 knsp sukker.
Suppen rettes an med
aspargeshovederne og 2 spsk kørvelblade.
 
Energi pr. portion:
4 g protein, 15 g fedt, 7 g kulhydrater. = 189 kcal (783 kJ) 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.