 
 
   
Kan serveres til dampet fisk, fx søtunge, pighvar eller
rødspættefileter. Ægte safran er meget dyrt - til gengæld anvendes det altid i
meget små mængder.
Safran er det tørrede støvfang fra en særlig krokusart. Det
gyldne krydderi stammer oprindeligt fra Østen - og araberne bragte det til
Spanien, hvorfra det bredte sig til en del af det øvrige Europa.  Safran er uundværligt i fx den franske
fiskesuppe bouillabaisse - eller den spanske ret paella. 
4-6 personer 
 
# Ingredienser
25 g smør 
3 gulerødder i små tern (ca. 150g) 
¼ tsk safrantråde 
1 dl vand 
1 tsk fintrevet appelsinskal 
1/2 dl friskpresset appelsinsaft 
1 tsk groft salt friskkværnet peber 
3 dl cremefraiche 38% 
 
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det
bruner. 
Svits gulerødderne i ca. 1 min. 
Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand,
appelsinskal, 
appelsinsaft, salt og peber. 
Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme under
omrøring i 2 min. 
Smag safransaucen til. 
 
Tips: Safransaucen kan serveres til fx Ovnbagt
fisk i papirpakker
 
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.