 
 
 
 
Her kan du mærke den saftige sødme af græskar og kastanjer i
harmoni med lidt hvidvin og parmesan. Serverer du kød på dagen, så er her godt
tilbehør
Til 4 pers
 
# Ingredienser
1 spsk olie 
3 spsk smør 
1 lille løg, fint
hakket 
225 g græskar,
skåret i tern 
225 g kastanjer,
kogte og afskallede 
350 g arborio ris 
1½ dl tør hvidvin 
1 tsk smuldrede
safrantråde (kan udelades) 
1 liter grønsags-
eller hønsebouillon på kogepunktet
salt og peber 
75 g friskrevet parmesan
 
* Tilberedning
1 Varm olien med 2 spsk
af smørret i en dyb gryde for jævn varme, 
til smørret er
smeltet. 
Rør løg og græskar i
og svits under jævnlig omrøring i 5 min, 
eller til løget er
blødt, og græskarternerne begynder at tage farve. 
Hak kastanjerne
groft og kom dem i gryden. Rør det godt igennem. 
 
2 Dæmp varmen og
tilsæt risene og rør, så de dækkes af olie og smør. 
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige. 
Tilsæt vin og kog
under omrøring i 1 min, til den er kogt ind. 
 
3 Anvendes safran,
udblødes den i 4 spsk af den varme bouillon og 
hældes i risene,
efter at vinen er absorberet. 
Kog under omrøring,
til væden er absorberet. 
 
4 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen. 
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene absorberer 
hver tilsætning. Øg
varmen til jævn, så bouillonen bobler. 
Kog i ca. 20 min.
Smag til med salt og peber. 
 
5 Tag gryden fra
varmen og tilsæt resten af smørret. 
Rør det sammen og
rør derefter parmesan i, til den smelter. 
Juster om nødvendigt
krydringen, anret risottoen 
på varme tallerkener
og server straks. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med  Risotto
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------