
   
Forret. Arbejdstid: 15 minutter. Kogetid: 20 minutter.
Gratinering: 6-8 minutter. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
 
# Ingredienser til Blegselleri, gratineret, med skinke:
2 hele blegselleri 
1 dl (halv)tør hvidvin 
1 dl bouillon 
200 g mager skinke 
200 g reven ost 
(emmentaler, gruyere, grana, cheddar eller parmesan) 
salt og peber 
Tilbehør: flutes 
 
* Sådan laves Blegselleri, gratineret, med skinke:
1. Skær roden af blegsellerien og fjern de grønne blade. 
Træk strengene af de groveste stængler. 
Sæt ovnen på 180 °C. 
 
2. Skyl stænglerne, skær dem i 5 cm lange stykker, og læg
dem i et smurt, ovnfast fad. 
Drys med salt og peber. 
 
3. Hæld hvidvinen og bouillonen over og dæk fadet med
tætsluttende låg eller alufolie. 
Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter. 
 
4. Tag fadet ud og fordel den strimlede skinke over
blegsellerien. 
 
5. Drys med reven ost og gratiner retten i ovnen i 6-8 min
ved 225 °C, uden låg eller folie, til osten er let gylden. 
Den må ikke få for meget farve, så bliver den bitter. 
Server straks og server flutes til.
 
Tips: Hvidvinen kan erstattes af bouillon. 
Skinken kan erstattes af 250 g skivede smørristede
champignon. 
 
 
Se flere
opskrifter med Blegselleri 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------