
 Retten
passer mere eller mindre sig selv i ovnen, og det sprøde kyllingeskind er altid
et hit. 
4
personer. Arbejdstid: 20 min. Koge-/stegetid: 1½ time 
 
# Ingredienser til kyllingelår med tomater og
oliven:
8-10
kyllingelår 
salt
og friskkværnet peber 
1
bundt rosmarin 
300
g røde og gule tomater 
1
rød chili 
1
helt hvidløg 
lidt
olie 
1
dåse kidney bønner 
 
Tilbehør:
grøn salat 
evt.
kogte kartofler 
*
 
Sådan laver du kyllingelår med tomater og
oliven:
Tænd
ovnen på 180 °C. 
Læg
kyllingelårene i en ovnfast fad, og krydr med salt og peber. 
Læg
rosmarinen ved. 
Skær
tomaterne i halve eller kvarte. 
Flæk
chilien, og fjern kernerne. 
Del
hvidløget i fed. 
Hæld
tomater, chili, hvidløg og olie i fadet, og vend det hele godt rundt. 
Sørg
for, at tomaterne ligger nederst. 
Sæt
fadet i ovnen i ca. 1 time. 
Vend
tomaterne undervejs, og bland de afdryppede bønner i retten efter 40 min. 
Kødet
er færdigt, når det løsner sig fra benene. 
Smut
hvidløgsfeddene ud af hinderne, og server retten rygende varm med en grøn salat
og evt. kogte kartofler. 
 

 Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk prøv
selv, Madplaner,
Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
 Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk prøv
selv, Madplaner,
Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD