Logo

Hveder, varme - Hvedeknopper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hveder, varme - Hvedeknopper 

 
Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1¼ time. Bagetid: 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 12 stk.

 
# Ingredienser til varme hveder:
25 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
1 æg
450 g hvedemel (ca. 7 dl)
*
Sådan laves varme hveder:
1. Smelt smørret ved svag varme. Det må ikke tage farve.
Kom mælken i gryden og lad den blive lun (35 °C).

 
2. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, sukker, æg og evt. kar­demomme.
Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig på et melet bord.
Den skal slippe fingrene.

 
3. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket og lunt en times tid.

 
4. Ælt atter dejen igennem. Rul den til en lang pølse og skær den i 12 stykker.
Form dem til boller.

 
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en lille bradepande eller beklæd den med bagepapir.
Læg bollerne side om side uden mellemrum, og lad dem efterhæve tildækket ca 15 min.

 
6. Pensl med vand og bag hvederne på midterrillen i den 200 °C varme ovn ca 15 min.
Lad dem svale af tildækket på en bagerist.

 
7. Flæk hvede knopperne en gang og rist dem ved stærk varme i ovnen (250 °C), evt. under grillelementet.
Eller på brødristeren og nyd de varme hveder lune.

 
Tips: Server frisk koldt smør til, ost og (orange)marmelade.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med Hvede

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her