Logo

Bønneurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønneurt 

 
Bønneurt hedder også sar, Satureja hortensis, eller kyndel. På vore breddegrader dyrkes den, men den ses også vild i Syd- og Østeuropa.

 
Det er de unge, smalle, mørkegrønne blade, der bruges, og de er bedst straks før blomstring. Det betyder, at bønneurt til tørring eller frysning skal høstes på dette tidspunkt.
Der findes to arter herhjemme, en et-årig, 25 cm høj plante, som er den der smager af mest, og en toårig, krybende, der altså kan overvintre, og derfor også kaldes vintersar.

 
Bønneurt bruges, som navnet siger, sammen med bønner, fx ved kogning af tørrede bønner, men også sammen med kål, fed fisk og i postejer.
Og så kan de helt unge blade bruges direkte i salatskålen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Bønneurt
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her