Logo

Kartoffelgullasch med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelgullasch med oksekød 


Kartoffelgullasch er god, nærende hverdagsmad. Kartoffelgullasch er den perfekte opskrift på en hovedret til en kold dag. Retten giver en dejlig varme og lækker smag.

Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Ikke særlig fryseegnet.

 
# Ingredienser
100 g bacon
500 g skært oksekød (inderlår eller tyksteg)
2 store løg
2 tsk paprika edelsüss
salt og peber
1 tsk tørret basilikum
1 ds (400 g) flåede tomater
2½ dl bouillon (af terning)
10 mellemstore kartofler
1 dl piskefløde
½ bdt persille

 
* Fremgangsmåde:
1. Klip bacon i 1 cm stykker direkte ned i en tykbundet gryde uden yderligere fedtstof.
Steg kødet sprødt uden at lade det branke.


2. Skær kødet i terninger. Pil løgene og hak dem groft.

 
3. Brun kødet i baconfedtet i gryden.
Tilsæt løgene og svits dem, til de er gyldne.

 
4. Drys med paprika, salt og peber.
Tilsæt tomater med væde samt bouillon.
Læg låg på og lad retten snurre ved svag varme i ca 1 time.

 
5. I mellemtiden skrælles kartoflerne, som også skæres i terninger.
Læg dem i gryden og skru op for varmen, så retten småkoger.

 
6. Når kartoflerne er klar (men endelig ikke kogt ud), tilsættes fløden.
Smag retten til.
Paprikasmagen skal være mild.
Drys med hakket persille.

 
7. Til denne ret gives kun brød.

Kartoffelgullasch er dejligt som tilbehør til pølser, men der kan også blandes pølser i retten.

Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Pølser

 

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 



 

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her