Logo

Nektarintærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nektarintærte 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 1 time. Kogetid, nektariner: 5 min. Skal hvile, dej: ½ time. Bagetid: 15-20 min. Svær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Nektarintærte
8 nektariner
Sukkerlage:
85 g sukker (1 dl)
½ stang vanilje

 
Tærtebund:
170 g hvedemel (ca 3 dl)
100 g smør
1 spsk sukker
½ æg

 
Creme:
2 blade husblas
2 æggeblommer
½ dl flormelis
2 dl piskefløde
korn af ½ stang vanilje
Tærteform: 22-24 cm
*
Sådan laves Nektarintærte
Sukkerlage:
1. Kom 2 dl vand og sukker i en gryde med flad bund.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem til cremen.
Bring lagen i kog med vaniljebælgen.
Overhæld nektarinerne med kogende vand og flå skallen af.
Del dem og tag stenen ud.
Kom de halve nektariner i lagen og kog dem for svag varme uden låg i 5 min.
Lad dem køle af i lagen.

 
Tærtebund:
2. Bland mel, sukker og salt og smuldr det kolde smør i, til det er grynet.
Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg og læg den indpakket og koldt mindst ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
3. Rul dejen ud på et letmelet bord.
Smør en tærteform let og beklæd den med dejen.
Lad lidt dej hænge ud over kanten, dejen trækker sig lidt sammen under bagningen.
Prik bunden med en gaffel.

 
4. Bag bunden lysebrun midt i ovnen, 15-20 min.
Lad den blive kold, før den tages ud af formen.
Skær kanten ren.

 
Creme:
5. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand, 8-10 min.

 
6. Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende.
Pisk fløden stiv.
Knug vandet af husblassen og smelt den over vandbad (se Bain-marie).
Lad den svale håndvarm.
Hæld den i en tynd stråle i æggesnapsen under stadig piskning.
Vend flødeskum og vaniljekorn i.

 
Tærte:
7. Tag nektarinerne op af lagen og lad dem dryppe godt af.
Fordel cremen i den kolde tærtebund og læg nektarinerne ovenpå.
Server tærten straks.

 
Tips: Tærtebunden kan dækkes med chokolade: Riv 50 g mørk chokolade over den varme tærtebund og stil den tilbage i ovnen 3 min., til chokoladen er helt smeltet.
Tærtebunden holder sig længere sprød, når den er beskyttet af chokoladen, som giver en dejlig smag.
3 spsk æblegelé kan lunes flydende og fordeles over nektarinerne.
Så skal tærten stå svalt, til geléen atter er stivnet.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Nektarin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her