 
 
   
Grundopskrift. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Piedej
Piedej med smør - dejen egner sig til både sødt og salt fyld:
hvedemel (ca )
½ tsk salt 
smør 
1 æggeblomme 
ca 3 spsk vand 
*
Sådan laves Piedej
 
Piedej med fedt
 - dejen egner sig til
alle slags fyld, bedst til ikke sødt fyld: 
hvedemel ()
½ tsk salt 
ukrydret svinefedt 
3-4 spsk vand 
 
Piedej med grahamsmel:
 - Denne dej er særlig
velegnet til grønsags tærter: 
Udskift halvdelen af melet med grahamsmel. 
Her er til en tærteform med en diameter på ca . 
Brug ¾ af dejen til bund og ¼ til låg. 
 
Piedej, sød: 
hvedemel (ca. )
flormelis (ca. ½ dl) 
smør 
1 (lille) æggeblomme 
Her er til en tærteform med en diameter på ca . 
Der er ikke beregnet dej til et helt låg, men til strimler. 
 
*
For de fire herover nævnte dejtyper er fremgangsmåden den
samme: de tørre dele blandes, det ikke for kolde fedtstof smuldres i til grynet
konsistens, og dejen samles med æg og/eller vand. 
 
Piedej med olie: 
Uden sukker er den egnet til en lang række ikke sødt fyld. 
210 g hvedemel (3½ dl) 
½ tsk salt 
evt. 2 spsk sukker 
olie 
½ dl vand 
*
Bland mel, salt og eventuelt sukker i en skål. 
Tilsæt olie og vand og saml hurtigt dejen. 
Dejen med sukker egner sig til desserter. 
Her er til en tærteform med en diameter på ca , 
men ikke til et helt låg, kun til strimler. 
 
Tips: Pak dejen i folie, eller anbring den tildækket
i en skål, og stil den køligt mindst ½ time, inden den udrulles på et letmelet
bord. 
Piedej holder sig, indpakket, i køleskab i ca 14 dage. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Piedej
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------