Logo

Piedej - Pâte Brisée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Piedej - Pâte Brisée 

 
Grundopskrift. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Piedej
Piedej med smør - dejen egner sig til både sødt og salt fyld:
hvedemel (ca )
½ tsk salt
smør
1 æggeblomme
ca 3 spsk vand
*
Sådan laves Piedej
 
Piedej med fedt
 - dejen egner sig til alle slags fyld, bedst til ikke sødt fyld:
hvedemel ()
½ tsk salt
ukrydret svinefedt
3-4 spsk vand

 
Piedej med grahamsmel:
 - Denne dej er særlig velegnet til grønsags tærter:
Udskift halvdelen af melet med grahamsmel.
Her er til en tærteform med en diameter på ca .
Brug ¾ af dejen til bund og ¼ til låg.

 
Piedej, sød:
hvedemel (ca. )
flormelis (ca. ½ dl)
smør
1 (lille) æggeblomme
Her er til en tærteform med en diameter på ca .
Der er ikke beregnet dej til et helt låg, men til strimler.

 
*
For de fire herover nævnte dejtyper er fremgangsmåden den samme: de tørre dele blandes, det ikke for kolde fedtstof smuldres i til grynet konsistens, og dejen samles med æg og/eller vand.

 
Piedej med olie:
Uden sukker er den egnet til en lang række ikke sødt fyld.
210 g hvedemel (3½ dl)
½ tsk salt
evt. 2 spsk sukker
olie
½ dl vand
*
Bland mel, salt og eventuelt sukker i en skål.
Tilsæt olie og vand og saml hurtigt dejen.
Dejen med sukker egner sig til desserter.
Her er til en tærteform med en diameter på ca ,
men ikke til et helt låg, kun til strimler.

 
Tips: Pak dejen i folie, eller anbring den tildækket i en skål, og stil den køligt mindst ½ time, inden den udrulles på et letmelet bord.
Piedej holder sig, indpakket, i køleskab i ca 14 dage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Piedej

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her