Logo

Mirepoix - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mirepoix - info 


Mirepoix er fransk, på italiensk kaldes det soffritto og på tysk suppengrün.

 
En mirepoix er en blanding lavet af terninger, grønsager, der langsomt steges i smør, fedt eller olie. Varmen skal være meget lav og grønsagerne skal ikke sauteres eller karamelliseres. Formålet er at få sødmen frem uden at karamellisere dem. Mirepoix bruges som en smagsbase til mange retter som supper, stuvninger, fond og lignende. Ofte vil en opskrift ikke bruge ordet mirepoix, men blot liste ingredienserne.

 
Mirepoix laves ud fra 2 dele løg, 1 del gulerødder og 1 del selleri. Det kan der selvfølgelig laves mange variationer over.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her