Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
- 24 retter der ville være Danmarks nationalret
Fødevareministeriet udvalgte 20. november 2014, 24 retter, som ville blive Danmarks officielle nationalret. Vinderen i 2014 blev Stegt flæsk med persillesauce
- Aftensmad
Det kan være svært at finde inspiration til aftensmad. Hos kogebog.dk finder du lette og hurtige opskrifter til aftensmad fx opskrifter på steg og fisk og meget
- Brugsanvisning
Her få du hjælp til at bruge Kogebog.dk og få de bedste madopskrifter
- Brunch og Morgenmad
Du vil her kunne finde et væld af opskrifter til brunch og morgenmad. Vores opskrifter en nemme at gå til og med billeder. Find alt fra pandekager til syltetøj
- Dessert
Hos Kogebog.dk kan du finde inspiration til din dessert. Hos os finder du opskrifter på alt fra desserter med chokolade til desserter med frugt
En ægte wienerschnitzel fra Wien
En wienerschnitzel er en traditionel ret fra Wien i Østrig af et tyndt stykke kalvekød mørnet med en kødhammer vendt i æg og dækket af rasp og stegt.
- Forret
Hos Kogebog.dk kan du finde god inspiration til din næste forret. Du kan finde alt fra 90’er klassikeren rejecocktail til mere moderne forretter.
- Frokost
Her på siden kan du få inspiration eller gode ideer til madpakken eller den helt store frokost. Du kan finde alt fra sandwich til salater og smørrebrød
- Frugt og bær
Før i tiden havde vi kun fornøjelse af frisk frugt og bær en kort tid af året. Nu har import fra sydlige lande gjort det muligt, at vi kan få frugt året rundt.
- Grønsagsfad
Vælg grønsager efter årstiden.
- Kager
Hos Kogebog.dk kan du finde alt hvad hjertet kan begære af kage. Så hvis du er til hjemmebagt kage fx denne skønne chokoladekage, så kig nærmere
- Suppe
Suppe kan være varmende en kold vinterdag. Men supper kan også spise kold som fx gazpacho. Hos kogebog.dk finder du alt fra grønsagssuppe til bouillabaisse
- Suppe - info
Ordet suppe kommer af middelnedertysk, afledt af germansk sūpa- 'drikke', beslægtet med dansk søbe. Læs om supper og se opskrifter HER
- Tilbehør
Hos kogebog.dk kan du blive inspireret til tilbehør til din aftensmad. Du kan finde salater, sauce, dressinger og meget mere. Tilbehør til hverdag og fest
- Tips og tricks
Her vil du kunne finde tips og tricks til din madlavning. Du kan lære at koge pasta, holdbarheden af brød og mange flere tips til madlavningen
- Vildt - info
Det mest almindelige danske vildt er fasan, vildand, skovdue, agerhøne, hare og rådyr. Der importeres renkød, ryper og lidt sjældnere elgkød
.Indbagt fars
Indbagt farsbrød er saftig krydret fars i sprød butterdej. Indbagt farsbrød er hverdagsudgaven af klassikeren indbagt mørbrad.
.Kødsalat
Rester i salater - Middagsrester kan ofte blandes i salater og blive til velsmagende »resteretter«. Prøv med stegt oksekød og så peberfrugt, løg, tomater, agurk
+ Bageregler - god info
Læs disse bageregler inden du begynder at bage og benyt dem, så bliver dit brød helt perfekt og velsmagende.
+ Basisopskrift for gryderetter trin-for-trin
Fremgangsmåden er i store træk den samme for alle sammenkogte gryderetter. Vi har valgt en gullasch som eksempel. De små billeder herunder viser arbejdsgangen
+ Bliv din egen håndværksbager - Info
Opskriften til det dejlige, grove rugbrød fås på Kogebog.dk. Birkeshornet laves af en franskbrødsdej som også findes på Kogebog.dk
+ Brugen af krydderier - info
Siden de allerældste tider har mennesket brugt af naturens vilde urter til både føde og medicin. Allerede de gamle ægyptere kendte kunsten at krydre maden...
+ De fire gode gryder - info
Der er ingen ende på de variationer, man kan lave over temaet gryderetter, men stort set kan de inddeles i fire grupper - se her på Kogebog.dk
+ En rød, saftig oksesteg info
Ganske vist er oksekød rasende dyrt, men det er alligevel drøj mad, fordi kødet er så reelt. Desuden kan man strække det dyre kød med lækkert og billigt tilbehør
+ Fint brød eller kaffebrød
Fint gærbrød - lidt for enhver smag til kaffe- eller tebordet.
+ Fra korn til mel - god info fra Kogebog.dk
Fra korn til mel - gennem tusinder af år
+ Hjemmebagt brød er sundt godt og billigt - Info
Det daglige brød er et vigtigt næringsmiddel som sammen med andre kornprodukter sørger for, at vi får kulhydrater, proteiner mineraler og vitaminer
+ Lav en bagedag
Det kan betale sig at bage stort en gang imellem, for du sparer både tid og penge. Men det er nødvendigt at sætte tingene i system, og lave en arbejdsplan
+ Opbevaring og nedfrysning af friskbagt brød
Brød bagt med gær smager bedst den dag, det er bagt. Desværre har ikke alle tid til at bage hver dag, så når vi gør det, må vi sørge for, at det opbevares rigtigt
+ Rensning af fuglevildt
+ Sådan renser du fuglevildt - udførlig instruktion med billeder af hvordan du renser fuglevildt
+ Sådan bager du gærbrød - info
Første gang du bager med gær, føler du dig måske lidt usikker. Der er nemlig visse grundregler, man er nødt til at følge for at opnå et godt resultat
+ Sådan tilberedes okse- og kalvekød
En bøf med stegesky er et af de enkleste - og herligste måltider man kan ønske sig. Her er tips og gode råd om de forskellige tilberedningsmetoder ...
+ Udbening af oksehøjreb og kam
Opskrift på stegt oksehøjreb med stegetid og korrekt kernetemperatur. Oksehøjreb kan både laves som helt stykke og som udbenet som her...
10 ting du måske ikke vidste om bouillon
Du har sikkert flere til at ligge i skabet og bruger dem nok ofte, når du skal lave suppe eller sauce, men hvad ved du egentlig om bouillonterningen?
3 hits med kartofler
Kartofler kan tilberedes i et utal af variationer. Her får du opskrifterne på bløde kartofler med sprødt drys, sprøde kartofler med krydderurter og bløde kartofler
5 skønne grønsagssupper
Der er ikke noget bedre end en tallerken dampende, varm suppe med et stykke groft, hjemmebagt brød til på en kold vinterdag. Se 5 dejlige supper HER 💘
5 tips til at elske stegt lever
Det er sundt, fedtfattigt og billigt, men alligevel er vi danskere ikke meget for at sætte indmad som hjerter, nyrer og lever på middagsbordet
A 38 dessert
En koldskål smager forfriskende på en varm sommerdag. En klassiker i de danske hjem og har været en stor del af vores madkultur siden 1938
à la carte
På restauranter er à la carte praksis med at bestille individuelle retter fra et menukort i en restaurant. à la carte, den afdeling af spisekortet
à la meunière
Det er formentlig den bedste måde at stege (nogle mener i det hele taget at tilberede) en hvilken som helst frisk fisk af hvilken som helst form
Abalone - Halloitidae tuberculata
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Abalone med blegselleri
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Abalone med svampe
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Abemad med chokolade - frugtsalat
Lækre sommerfrugter med et pift af god mørk chokolade på toppen. Abemad som vi kaldte frugtsalaten som børn, og evt en seriøs råcreme til
Aborre
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Aborre - info
Kødet på aborren har en god og fast struktur og kan tilberedes med eller uden skind. Se info og opskrifter her
Aborre i fennikelfløde
Hvis du som her tilbereder portionsfisk i ovnen, så får du både sauce og grønsager i samme fad. Det smager saftsuseme godt. Retten hitter netop nu!
Aborre med citron
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Aborre med muslinger
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Aborre, stegt
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
...
1
2
3
4
5
6
7
...
Madplan
Min kogebog
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Kalorieberegner
Omregn
Måltid
Aftensmad
Brunch
Buffet
Børnemad
Dessert
Dyremad
Egnsret
Fastfood
Forretter
Frokost
Gl. dansk mad
Gryderet
Grød
Lækkerier
Menuer
Morgenmad
Nationalret
Natmad
Natur og skovtur
Pizza
Smørrebrød
Snacks/sødt
Suppe
Sushi
Tapas/små retter
Tema
Ingredienser
Alle råvarer/info
Fisk
Fjerkræ
Frugt og bær
Gris
Grønsager
Is og sorbet
Kalvekød
Kartofler
Lamme-/fårekød
Oksekød
Ost/mælk/æg
Pasta/nudler
Pølser
Pålæg
Ris/bønner/gryn
Skaldyr/bløddyr
Svampe
Vildt/vildtfugle
Øl, vin og spiritus
Metode
Fondue
Friture
Fryser
Grill / spid
Gryde
Mikroovn
Ovn
Pande
Røgning
Saltning
Sous vide
Stegeso
Syltning/saft
Trykkoger
Wok
Tilbehør
Alt tilbehør
Dip og dressing
Drikke
Drinks
Marinade
Salater
Sauce
Smoothies/juice
Højtider
Fars dag
Fest / fødselsdag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Sæson
Valentinsdag
Bagværk
Alt bagværk
Boller
Brød
Cupcake/muffin
Kage og tærte
Kager
Lagkage/roulade
Madtærte / pie
Omelet
Pandekage/vafler
Pizza
Skærekage
Småkage/kiks
Wienerbrød
Diæt
Diabetiker
Fedtfattig
Glutenfri
Slankeret 💘
Veganer
Vegetar
Udland
Afrika
Amerika
Andre lande
Asien
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Norge
Spanien
Sverige
Tyskland
Østasien
Østeuropa
Info
Al information
Alkoholtester
Antal personer
Brugsanvisning
Grundopskrifter
Kalorieberegner
Mad til 1 person
Madplan
Min kogebog
Omregn gram til dl
Sæson
Tidsforbrug
Tips/info
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Alkoholtester
Bagværk
Gl. dansk mad
Gryderet
Kage/tærte
Kalorieberegner
Lagkage/roulade
Madtærter
Min kogebog
Omregn gram til dl
Smørrebrød
Stegeso
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Niels Lauritsen
Hej. Jeg har nogle Flensburger ølflasker med patentlukke. Vil henkoge rabarbersaft i dem. Skal de være lukket eller stå lidt åbne?
Henrik Hansen
Hej Angående henkogning i ovn. Hvorfor kan man ikke fortsætte med at koge over 120 grader i ovnen, som i trykkogeren og derved...
Tonny Reimann
Det De kunne gøre var at der var en opskrift på god sennep til fisk.
Laila Elisabeth Rank Østergaard
Kan jeg fryse en Agurkerand ?
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om kogekunst? Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?
Alle, fx gennem lavere trækprocent
Kun de få udvalgte som nu
Kun dem med gasfyr, hvis gassen lukkes
Sæt alle energiafgifter ned
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...