Logo

Bøfsalat med chili og mango

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøfsalat med chili og mango


Mango, avocado, tomat og rødløg giver et par stegte bøffer et nyt og overraskende modspil, krydret med smagen af både hvidløg, chili og lime.

Arbejdstid: 30 min Koge/stegetid: 12 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Bøfsalat med chili og mango, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Bøfsalat med chili og mango:

2 store oksebøffer (ca. 400 g i alt)

1 spsk olie

salt og peber

 

Salat:

1 salathoved

1 moden mango

1 moden avocado

250 g cherrytomater (halve)

1 rødløg (tynde både)

 

Dressing:

1 rød chili

1 fed hvidløg

2 spsk fiskesauce

2 limefrugter

1 spsk sukker

 

Tilbehør:

4 dl jasminris

1 håndfuld mynte

*

 

Sådan laver du Bøfsalat med chili og mango:

Brun bøfferne på en varm pande med olie.

Skru lidt ned for varmen og steg dem ca. 4 min. på hver side (efter tykkelse).

Krydr med salt og peber og lad bøfferne hvile på en tallerken ..

Kog risene efter pakkens anvisning.

Skyl og tør salaten.

Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i terninger.

Skræl avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i terninger.


Bryd salaten i store stykker og anret dem på et fad.

Drys alle grønsagerne og mangoen over salaten.


Hak chili og hvidløg fint og bland det med fiskesauce, limesaft og sukker.

Skær bøfferne i tynde skiver og vend dem grundigt med dressingen.

Fordel kød og dressing over grønsagerne.

Pluk bladene af mynten, hak dem groft og drys dem over salaten.

Server bøfsalaten med kogte ris til.

 

TIPS: I stedet for fiskesauce kan du bruge sojasauce.

 

Her kan du se flere retter og gode råd i TEMAER

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Benløse fugle og frugtsalatBenløse fugle kan også kaldes oksekøds-paupietter eller oksekødsruller. Det søde punktum...
• Culotte med rodfrugter og BlåskimmelostSådan laver du en lækker krydret okseculotte med ovnbagte rodfrugter og krydderurtesauce...
• Oksebov med øl og grapefrugtmousseVi har tilberedt et stykke god oksebov med mørk øl det giver en god fyldig sauce....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os