 
 
   
Lækkeri. Arbejdstid: 30 min. Tørretid, mandler: mindst 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Marcipan, hjemmelavet
250 g mandler () 
3 bitre mandler 
flormelis (ca )
ca 1 æggehvide 
*
Sådan laves Marcipan, hjemmelavet
1. Skold og smut mandlerne. 
Bred mandlerne ud på en bageplade og lad dem tørre i ovnen
ved meget svag varme,  ca 20 min. 
 
2. Mal mandlerne eller hak dem meget fint i blender. 
 
3. Bland de fintmalede mandler med flormelis i en skål. 
Ælt æggehviden i lidt ad gangen, til marcipanmassen har en
ensartet konsistens. 
Pak marcipanen i folie og opbevar den svalt, til den skal
bruges. 
 
Tips: Marcipanen holder en uges tid indpakket i folie
i køleskabet. 
Mandlerne kan helt eller delvis erstattes af pistacier
(endelig ikke saltede) eller valnøddekerner. 
Marcipanen her er klar til brug, men kan evt yderligere drøjes
med 100-
flormelis, hvis den skal anvendes til marcipankonfekt. Jo mindre sukker, jo bedre
marcipan. 
Hvis marcipanen skal rulles ud, drysses bordet med
flormelis. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Sådan laves Marcipan, hjemmelavet
 
 
1. Skold og smut mandlerne. 
Bred mandlerne ud på en bageplade
Lad dem tørre i ovnen ved meget svag varme, 75 °C, ca 20
min.
 
 
2. Mal mandlerne eller hak dem meget fint i blender. 
 
 
3. Bland de fintmalede mandler med flormelis i en skål. 
 
 
4. Ælt æggehviden i lidt ad gangen, til massen har en
ensartet konsistens. 
Pak marcipanen i folie og stil den svalt, til den skal
bruges. 
 
Se de bedste opskrifter med Marcipan
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------