Logo

Benløse fugle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Benløse fugle


Der findes flere versioner af benløse fugle og denne er med farsfyld. Det klassiske tilbehør er kartoffelmos. Her har vi i stedet kogt en pure af selleri og kartofler.

Arbejdstid: 40 min. Hviletid, fars: 30 min. Kogetid: ca. 1½ time. Fryse-egnet. 4 personer

 

# Ingredienser til Benløse fugle:

600-700 g okseinderlår (skiver)

8 skiver røget spæk eller bacon

30 g smør

3½ dl vand, suppe eller bouillon

2 spsk hvedemel

1 dl fløde

evt. kulør

 

Fars:

250 g hakket svinekød

1 tsk salt

1 æg

1 spsk revet løg

1 spsk hvedemel

1-1½ dl mælk eller bouillon

 

Selleri/kartoffelpuré:

500 g knoldselleri

500 g melede kartofler

1-2 spsk smør

1½ dl fløde eller mælk

salt og peber

2-3 spsk klippet purløg

*

 

Sådan laver du Benløse fugle:

Rør farsen som en frikadellefars og lad den hvile en halv time.

Smør den ud på okseskiverne og rul dem sammen om farsen.

Læg spæk- eller baconskiver omkring og fæstn med kødnåle eller bind med kødsnor.

Brun "fuglene" på alle sider i en stegegryde med smør.

Krydr dem med salt og peber og hæld vand, suppe eller bouillon ved.

Lad dem simre under låg ved svag varme i 1-1½ time til de er godt møre.

 

Selleri/kartoffel pure: Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove terninger.

Kog dem møre i usaltet vand.

Hæld kogevandet fra og gem det.

Mos selleri og kartofler til pure og rør smørret i.

Tilsæt lidt af kogevandet samt fløde eller mælk til passende konsistens.

Smag til med salt og peber.

Tag "fuglene" op af gryden og hold dem varme.

Rør melet med fløden og hæld det i skyen, mens der piskes.

Kog saucen igennem 5-10 min. og smag til med salt og peber.

 

Befri "fuglene" for snor eller nåle og læg dem i saucen.

Varm igennem og server med selleri-kartoffelpuré.

 

Tips: Det smager også godt at servere jordskokkepuré til:

Skræl 1 kg jordskokker og kog dem møre i usaltet vand.

Pres dem i en purésigte eller pisk dem til mos.

Rør 2 spsk smør eller olie i og smag til med salt og peber.

 

Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Culotte med rodfrugter og BlåskimmelostSådan laver du en lækker krydret okseculotte med ovnbagte rodfrugter og krydderurtesauce...
• Stifado og cappuccino-isDen græske gryderet Stifado er mildt krydret og går derfor godt som familieret. Server en...
• Engelsk bøf med bløde løg og grønsagsbearnaiseBøf af oksefilet eller tyndsteg med løg kaldes 'engelsk bøf'. I denne opskrift får du tips...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os