Logo

Benløse fugle og frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Benløse fugle og frugtsalat


Benløse fugle kan også kaldes oksekøds-paupietter eller oksekødsruller. Tynde skiver oksekød rulles sammen om et stykke gulerod og svøbes i bacon. Det søde punktum er en salat af sensommerens mange gode frugter.

 

Benløse fugle stegt med bacon

4 personer. Er I kun to Benløse fugle og frugtsalat, så halver opskriften. Arbejdstid: 45 min, Stege/kogetid: ca. 1 time.

 

# Ingredienser til Benløse fugle stegt med bacon:

500-600 g okseinderlår (8 skiver ca. 5 mm tykke)

2 gulerødder

salt og friskkværnet peber

8 skiver bacon

25 g smør

2 spsk olie

2 løg

3 spsk hvedemel

2 dl hvidvin,

bouillon eller vand

2 laurbærblade

 

Pastinak og svampe:

500 g pastinakker

250 g portobellosvampe eller markchampignon

 

Kartoffelsne:

1 kg melede kartofler

salt og friskkværnet peber

evt. smør

*

 

Sådan laver du Benløse fugle stegt med bacon:

Bank evt. kødskiverne lidt tyndere.

Skær gulerod i flade skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.

Læg en eller to skiver gulerod på hvert kødstykke, og krydr med salt og peber.

Rul kødskiverne tæt sammen, og læg en skive bacon omkring hver.

Luk hver kød rulle med en kød nål eller en tandstikker.

 

Brun kødrullerne i en varm stegegryde (eller dyb stegepande) med smør og olie, og krydr med salt og peber.

Tilsæt hakkede løg, og steg et par min.

Drys med mel, og lad det opsuge fedtstoffet.

Tilsæt vin, bouillon eller vand sammen med laurbærblade.

Læg låg på, og lad retten småsimre i ca. 45 min til kødet er mørt.

Rør jævnligt undervejs.

Smag saucen til med salt og peber.

 

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver.

Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.

Hæld kogevandet fra,

 

Rens svampene, og skær dem i skiver.

Steg dem på tør pande i et par min.

Bland dem med pastinakskiverne, og krydr med salt og peber.

Vend grønsagerne i den varme sauce.

 

Kog skrællede kartofler i vand uden salt i ca 20 min til de er møre.

Hæld kogevandet fra.

Pres kartoflerne gennem en purésigte, tilsæt evt. smør, og smag til med salt og peber.

 

Fjern kødnålene eller tandstikkerne fra de benløse fugle.

Server fuglene med sauce, pastinakker, svampe og kartoffelsne.

Drys med persille.

 

Frugtsalat i æblecider med råcreme

4 personer. Er I kun to Benløse fugle og frugtsalat, så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min.

 

# Ingredienser til Frugtsalat i æblecider med råcreme:

250 g grønne og blå vindruer

2-3 æbler

150 g modne brombær

2 dl sød æblecider eller æblemost

 

Råcreme:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 spsk sukker

½ vaniljestang

1½ dl piskefløde

*

 

Sådan laver du Frugtsalat i æblecider med råcreme:

Bland vindruer, stykker af æble og brombær med æblecider eller æblemost.

 

Tilbered råcremen lige før servering:

Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det bliver tykt skum.

Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.

Server frugtsalaten med råcreme.

 

Benløse fugle og frugtsalat


Se flere 2-retters menuer her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksespid med hummus og salatHummus er en cremet og krydret kikærtedip, der er skøn i store wraps med salat og spid med...
• Hakket oksekødHakket oksekød kan bruges til mange retter - den mest kendte er vel hakkebøffen. Der er...
• Stifado og cappuccino-isDen græske gryderet Stifado er mildt krydret og går derfor godt som familieret. Server en...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os