Logo

Grillede oksespid med spicy tomatsauce og tyrkisk brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillede oksespid med spicy tomatsauce og tyrkisk brød

 

Tyrkiske eller indiske fladbrød lægger bunden i denne spændende servering med grillstegt oksekød, sprød salat, spicy tomatsauce og en skarp yoghurtdressing.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Grillede oksespid med spicy tomatsauce og tyrkisk brød, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Grillede oksespid med spicy tomatsauce:

4 oksebøffer (i alt 500-600 g)

1 spsk olie

1 tsk stødt spidskommen

salt og peber

 

Tomatsauce:

1 løg (hakket)

1 spsk olie

¼ tsk cayennepeber

1 dåse hakkede tomater

 

Dressing:

3 dl yoghurt naturel

1 fed hvidløg (presset)

 

Endvidere:

1 salathoved

4 tyrkiske fladbrød eller naanbrød

8 træspid

*

 

Sådan laver du Grillede oksespid med spicy tomatsauce:

Skær bøfferne i store terninger.

Rør olie sammen med spidskommen, lidt salt og peber og vend det sammen med kødet.

Lad kødet marinere i 10 min.

Svits løget i en gryde med olie.

Tilsæt cayennepeber og tomater og lad saucen simre i 10 min.

Blend saucen og smag til med salt og peber.

Rør yoghurten med hvidløg og smag til med salt og peber.

Skyl og tør salaten og snit den groft.

Lun brødene som angivet på pakken.

 

Træk kødet på træspid.

Varm en grill, grillpande eller almindelig pande op.

Brun kødet hurtigt på alle sider, det må gerne være lidt rosa i midten.

 

Læg et brød på hver af 4 tallerkener.

Store runde fladbrød kan foldes sammen på midten.

Hæld tomatsauce på brødene og dryp yoghurtdressing ovenpå.

Drys med salat og læg oksekødsspyddene øverst.

Server med det samme.

 

TIPS: I stedet for oksekød kan du bruge svinekød, kylling, lam eller laks til spiddene.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HøjrebskoteletKødet bliver meget saftigt, fordi det steges med benet på og hvad enten du foretrækker det...
• Oksekødsgryde med chili og chokoladeSmagen af moderne Mexico er for alle, som har lyst til sanselige og varierede...
• Helstegt oksetyndstegEn god steg er faktisk let mad - det er ikke billig mad - men stegen skal blot steges hel...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os