Logo

Sprængt kalkun med grønsager og pæredessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt kalkun med grønsager og pæredessert

 

Denne uges dessert er inspireret af den klassiske dessert "Pære Belle Helene", der er henkogte pærer med vaniljeis og chokoladesauce. Vi har sat friske pærestykker sammen med chokoladeis og vaniljesauce.

 

Sprængt kalkun med grønsager og flødepeberrod

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Saltning: 1½-2 døgn. Kogetid: ca. 1 time. Kødet er fryse-egnet

 

# Ingredienser til Sprængt kalkun med grønsager:

1 kalkunbryst (ca. 800 g)

 

Saltlage:

1 liter vand

200 g salt

50 g sukker

2 laurbærblade

1 spsk hele enebær

 

Flødepeberrod:

1½ dl piskefløde

½ tsk citronsaft

2 spsk peberrod (friskrevet)

et drys sukker

salt og peber

 

Grønsager:

8 mellemstore gulerødder

4 porrer

 

Tilbehør:

kogte, pillede kartofler og evt. grøn salat

hakket persille

*

 

Sådan laver du Sprængt kalkun med grønsager:

Saltlage: Kog vand med salt, sukker og krydderier, til det er opløst og lad det blive helt koldt.

Prik kalkunbrystet med en kød nål og læg det i den afkølede saltlage i 1½-2 døgn i køleskabet (evt. i en lukket frysepose uden luft).

 

Tag kødet op og kasser lagen.

Læg kødet i en gryde og dæk med koldt vand.

Giv det et stille opkog og fjern skum.

Lad kødet simre i ca. 45 min., til centrum-temperaturen er 65 °C målt med stegetermometer.

Lad kødet trække i kogevandet i ca. 10 min.

 

Flødepeberrod:

Pisk fløden til blødt skum.

Bland flødeskum med citronsaft og smag til med friskrevet peberrod, sukker, salt og peber.

 

Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem 5-10 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.

 

Skær kødet i tynde skiver og anret med grønsager, fløde peberrod og persilledrys.

Giv kogte kartofler til.

 

Pæredessert

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min.

 

# Ingredienser til pæredessert:

4 modne pærer

ca. 1 liter chokoladeis

 

Vaniljesauce:

1 stang vanilje

75 g sukker

½ liter sødmælk (evt. halvt fløde)

10 æggeblommer

*

 

Sådan laver du pæredessert:

Vaniljesauce: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde og tilsæt den tomme vaniljestang og mælken.

Giv det et opkog under omrøring til sukkeret er smeltet.

 

Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål og pisk lidt af den kogende mælk i.

Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm op under piskning, til saucen er tyknet.

Den må ikke koge, da den så vil skille.

Hæld saucen i en skål (server varm eller afkølet).

 

Skræl pærerne og skær dem i både.

Anret med vaniljesauce og kugler eller skiver af chokoladeis.

 

TIPS: Du kan nøjes med 2 æggeblommer til vaniljesaucen. Pisk dem sammen med sukker og 3 majsstiv. Fortsæt som i opskriften, men kog saucen igennem under piskning i 1 minut.


Se flere 2-retters menuer her 

 

Sprængt kalkun med grønsager og pæredessert


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 12.896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her