
Fastelavnsboller med creme
Hjemmets bedste MAD 2013 februar
Disse lækre fastelavnsboller er lavet på en gærdej med smør
i. Indeni er der fyldt den skønneste hjemmelavede vaniljecreme i. Til sidst er
der pyntet med glasur
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke Fryse-egnet. 1 person
 
# Ingredienser til Fastelavnsboller med creme:
Dej:
¼ dl
minimælk 
10
g gær 
15
g smør, smeltet 
1
æggeblomme 
35
g hvedemel 
10
g skummetmælkspulver 
lidt
sukker eller Multisød 
 
Creme:
1
æggehvide 
1
dl minimælk 
2
tsk Oetker cremepulver 
lidt
sukker eller Multisød 
1
stang vanilje, korn af
 
Glasur:
5 g
kakao (usødet) 
5 g
skummetmælkspulver 
lidt
sukker eller Multisød 
lidt
vand 
*
 
Sådan
laver du Fastelavnsboller med creme:
Lun
mælken og opløs gæren heri. 
Tilsæt
resten af ingredienserne til dejen og ælt sammen. 
Form
den til to boller og laven fordybning i midten til fyldet. 
Pisk
æggehviden sammen med mælk, cremepulver, sødemiddel og vaniljekorn. 
Varm
det op i en lille gryde og pisk, til det begynder at tykne. 
Kom
så meget creme i hullet, som der kan være og bag bollerne i en varm ovn ved 200
°C i ca 10-15 min. 
 
Rør
kakao, skummetmælkspulver og sødemiddel sammen. 
Kom
lidt vand i, til det har den rette glasurkonsistens. 
Afkøl
bollerne og fordel glasuren rundt om cremen på dejen eller på bollerne. 
 
Tips:
Kom hindbær- eller jordbærmarmelade i bollerne sammen med cremen. 
 

Se alle de bedste opskrifter med Fastelavnsboller
 
| Kalorier
   |   | 595
  kcal  | 
| Protein
   | 31
  9  | (20
  %)  | 
| Kulhydrat
   | 649
   | (44
  %)  | 
| Fedt
   | 249
   | (36
  %)  | 
| Kostfibre
   | 49
   |   | 
 
Månedens
slanketip: Uro tolkes ofte som sult men mærk efter. Hvis det er mere end to
timer siden, du har spist, og maven rumler, er det sult. Ellers ikke. Drik fx
et glas vand. 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD