Logo

Blåmuslingeomelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåmuslingeomelet 

 
Frokostret. Arbejdstid: 30 minutter (med friske muslinger). Kogetid, muslinger: 5 minutter. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Blåmuslingeomelet:
1 kg friske blåmuslinger (ca. 25 stk.)
3-4 hele peberkorn
et par persillekviste
eller 1 ds muslinger (200 g)

 
Omelet:
6 friske æg
½-¾ tsk fint salt
25 g smør

 
* Sådan laves Blåmuslingeomelet:
1. Børst friske muslinger grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Fjern trevler m.m. og kasser muslinger, der ikke lukker tæt, eventuelt ved let slag mod bordet.

 
2. Kog 1-2 dl vand, peberkorn og persille op i en stor gryde og kom muslingerne i.
Damp dem for god varme under låg i 4-5 minutter.
Ryst gryden godt med korte mellemrum.

 
3. Tag muslingerne op. Kasser muslinger, der stadig er lukkede.
Vrid skallen af muslingerne.
Fjern den mørke streng og den lille, sorte »kugle«, se Blåmusling billede 5 og 6.
Muslinger fra dåse skal blot dryppe af. 

 
4. Slå æggene til omeletten ud i en skål og pisk dem let sammen med 2-3 spsk vand og lidt fint salt.

 
5. Smelt smørret gyldent på panden og dæmp til jævn varme.
Kom æggemassen på panden og flyt forsigtigt om på den i starten, så der kommer frisk æggemasse ned mod bunden.
Hold op med det, så snart bunden virker fast.
Lad omeletten næsten stivne. Den skal være fugtig.
Tag den fra varmen.

 
6. Varm muslingerne kortest muligt i lidt smør i en gryde.
Læg dem på halvdelen af omeletten og fold den anden halvdel over.
Lemp omeletten over på et varmt fad.
Spis hvidt brød til.

 
Tips: Lad lidt persilleblandet smør smelte ned over omeletten i serveringsøjeblikket.
Lidt friskhakket løvstikkeblad kan varmes med muslingerne. Ikke ret meget, løvstikke er meget gennemtrængende.
Der er stor uenighed om omeletpandens art. En teflonbelagt pande giver et flot resultat, og en meget ren, glat og velpasset støbejernspande ligeså.

 
Se flere opskrifter med blåmusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her