Logo

Muslingesuppe med peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muslingesuppe med peberfrugt


Suppe er dejlig mad hele året - ikke bare om vinteren. Det kan også være hurtig og mættende mad, der blot kræver lidt frisk brød som tilbehør.
Giv ost, en solid tærte eller kage bagefter, så bliver alle mætte.

 
Det allernemmeste er naturligvis at lukke en dåse op eller at lave en suppe af pulver. Og når det virkelig skal gå stærkt, er det naturligvis en udmærket løsning. Men man kan også give suppen et lækkert fyld, man kan gøre smagen mere spændende med krydderier eller friske krydderurter eller man kan fx gratinere den med ost.
Fyldet kan være en rest fra gårsdagens middag, en dåse af en eller anden slags eller måske ris eller makaroni.

Croutons, sprøde brødterninger, mætter også godt, eller man kan give suppen et drys hakket æg eller en klat cremefraiche. Der er utallige muligheder.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 25 min.

 
# Ingredienser
1 porre eller grøn peberfrugt
2 gulerødder
1 lille løg
50 g smør

1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 liter bouillon af terning eller halvt vand + halvt hvidvin
1 ds (400 g) muslinger naturel
1 spsk hvedemel

1 dl piskefløde
salt, peber fra kværn
1 bdt purløg

 
* Tilberedning
1. Rens grønsagerne og skær dem i ringe og terninger.
Svits dem (også det pressede hvidløg) i smør i en stor gryde, uden at grønsagerne bruner.

 
2. Læg timian ved og tilsæt bouillon eller vand og vin.
Tilsæt også saften fra muslingerne og bring suppen i kog.
Lad den simre under låg ved svag varme i ca. 15 min.

 
3. Ryst mel og fløde sammen og jævn suppen, mens der piskes kraftigt.
Smag til med salt og peber.

 
4. Tilsæt muslinger og fintklippet purløg.
Lad det varme igennem.

 
5. Server suppen med friskbagt brød til.

 
Variationer:
Muslingerne kan erstattes af rejer eller små kødboller.
Rester af hamburgerryg eller skinke eller andre rester af kogt kød kan også bruges til denne fyldige suppe.
Melet kan undværes, hvis suppen er tyk nok.

Hvis du ikke synes, du har tid til at koge grønsager, kan du købe legeret hønsekødsuppe eller champignonsuppe på dåse og tilsætte muslinger eller rejer samt fløde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.812 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her