Logo

Pæredessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pæredessert


Denne friske dessert er inspireret af den klassiske dessert "Pære Belle Helene", der er henkogte pærer med vaniljeis og chokoladesauce. Vi har sat friske pærestykker sammen med chokoladeis og vaniljesauce.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min.

 

# Ingredienser til pæredessert:

4 modne pærer

ca. 1 liter chokoladeis

 

Vaniljesauce:

1 stang vanilje

75 g sukker

½ liter sødmælk (evt. halvt fløde)

10 æggeblommer

*

 

Sådan laver du pæredessert:

Vaniljesauce: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde og tilsæt den tomme vaniljestang og mælken.

Giv det et opkog under omrøring til sukkeret er smeltet.

 

Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål og pisk lidt af den kogende mælk i.

Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm op under piskning, til saucen er tyknet.

Den må ikke koge, da den så vil skille.

Hæld saucen i en skål (server varm eller afkølet).

 

Skræl pærerne og skær dem i både.

Anret med vaniljesauce og kugler eller skiver af chokoladeis.

 

TIPS: Du kan nøjes med 2 æggeblommer til vaniljesaucen. Pisk dem sammen med sukker og 3 majsstiv. Fortsæt som i opskriften, men kog saucen igennem under piskning i 1 minut.

 

Pæredessert


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her