Logo

Tournedos Rossini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tournedos Rossini 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 10-12 min. MiddelsvÌr at lave. Høj pris. 4 personer.

 
# Ingredienser til Tournedos Rossini
4 skiver oksemørbrad (ca 3 cm tykke)
4 skiver franskbrød
100 g smør

 
Madeirasauce:
2 skalotteløg
20 g smør
1 dl (tør) madeira
4 dl kalvefond
1 spsk maizenamel
salt peber

 
Pynt:
125 g gĂĽseleverpostej
1 lille ds trøfler (25 g)
Ufarvet bomuldsgarn
*
SĂĽdan laves Tournedos Rossini
1. Hvis kødet stür i køleskab, skal det tages ud senest 1 time før stegning, ellers holder stegetiderne ikke, men mü forlÌnges med 1-2 min.
Bind ufarvet bomuldsgarn om kødskiverne, sü de holder faconen.

 
Madeirasauce:
2. Pil skalotteløgene og hak dem fint.

 
3. Smelt smørret i en gryde og svits løgene klare.

 
4. TilsĂŚt madeiraen og lad den koge ind til det halve.

 
5. TilsĂŚt kalvefonden og lad den koge godt igennem.
Smag til med salt og peber og jÌvn med maizenamelet udrørt i koldt vand.
Lad saucen koge igennem.

 
Tournedos:
6. Varm en tykbundet (jern)pande godt igennem.
Lad halvdelen af smørret bruse af pü panden.
Tør kødskiverne og krydr dem med peber, men vent med saltet, det trÌkker saften ud til overfladen, der für svÌrt ved at danne skorpe.
Steg kødskiverne ca 3 min. pü hver side, hvis de skal vÌre røde og ca 4 min. pü hver side, hvis de skal vÌre rosa.

 
7. LÌg kødet pü et varmt fad, drys det behersket med salt og lad det hvile 4-5 min.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.

 
8. SkÌr franskbrødsskiverne ud i samme størrelse som kødet.
Steg dem pü panden i resten af smørret og lÌg dem pü et fad eller pü tallerkener.

 
9. Fjern bomuldsgarnet og lÌg tournedoserne pü hver sin brødskive.
LÌg en skive güseleverpostej pü hver tournedos sammen med trøfler i tynde skiver.
Server straks og server saucen, pillekartofler og fx haricots verts til.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tournedos

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
INFO: Tournedos Rossini er en fransk bøfret, opkaldt efter komponisten fra det 19. ürhundrede Gioachino Rossini. Dens opfindelse tilskrives enten den franske mesterkok Marie-Antoine Carême, Adolphe DuglÊrÊ eller Savoy Hotel-kokken Auguste Escoffier.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og üer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


ForeslĂĽ nyt svar
Effektiv reklame - klik her