Logo

At grille kød info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At grille kød info
 

At grille vil sige at stege ved meget høj temperatur i meget lidt fedt - oftest olie eller marinade.
Varmen lukker hurtigt kødets porer, og det bliver saftigt og lækkert.

 
Vælg kød af meget høj kvalitet.
Af oksekød er de bedste stykker bøffer, entrecote, mørbrad og T-bonesteak.
Fra lammet er det skiver af køllen, koteletter og tyndbryst.
Fra grisen er det koteletter, tynde revelsben, flæsk i skiver, skinke og nakkekoteletter.
Hele stykker er svære at få stegt igennem, uden at de brænder.

 
På pande eller grill
Du kan grille på en grillpande på komfuret, i ovnen eller over gløder.
Udendørs kan det ske med kul-, el- eller gasgrill.
Kulgrillens rist skal helst kunne sættes i forskellige højder.
Du skal først begynde at stege, når du har gode gløder.
Flammer og svag varme giver brændt og tørt kød.
Gode redskaber er små grillspid, en tang til at vende med og store spid til hele stykker.

 
Forberedelser
Ofte pensler du kødet med grillolie. Revelsben, koteletter og lam er ret fedt, og skal derfor ikke pensles.
Vælg ensartede skiver. Ben som stikker frem bør pakkes i folie, så de ikke brænder på.
Skær små snit i kanten af fx koteletterne ellers bukker siderne op, og danner skål under stegningen.
Gnid kødet med krydderier eller mariner det.
Vent med saltet. Så får det finere farve, og bliver mere saftigt.
Krydderurter har let til at brænde på. Vent med dem til sidst.

At grille kød info 


At grille kød info
Der findes alt lige fra små transportable kulgrill til avancerede indstille-

lige modeller. Eller du griller i ovnen.
Alle nye ovne har grillelement. oftest med roterende spid.

 
At grille kød info


Til en hurtig bøf er en grillpande i støbejern perfekt.
Den giver god og jævn varme.
Tilsæt ikke fedtstof - Opvarm panden.
Dup kødet tørt og læg det på. Dæmp så varmen.

 
At grille kød info


Grill i ovnen: Placer risten over en bradepande, så dryp opfanges.
Læg evt. folie i bunden, så er rengøringen nem.
Vend kødet efter den halve tid.


At grille kød info 

Tænd havegrillen i tide så du får fine gløder.
Det er først, når der er gløder, og overfladen er grå, du kan starte.
Gå frem efter tabellens tider.

 

Se alle de bedste opskrifter med Grill

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her