Logo

Barbecue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbecue

 

I vore dage betyder barbecue ganske enkelt udegrill. Oprindelig gjaldt barbecuing hele dyr, som blev grillet over trækulsgløder i det fri. Da »bålet« blev tæmmet i en grill, blev også kødstykkerne mindre: kølle, bov, ryg, ribbenssider, bryst - og videre til koteletter, bøffer, schnitzler, halve og kvarte kyllinger m.m.

 
Grillningen skal altid foregå over gløder, aldrig over flammer, og glødelaget skal være tilpas tykt til at sikre en ensartet varme. Store emner skal kunne vendes, eventuelt på roterende spid.

 
Barbecue-emnet kan marineres og/eller pensles, se Barbecuemarinader, og barbecuemåltidet omfatter så at sige altid friske salater og krydrede saucer.

 
Ordet barbecue er blevet udlagt på utallige måder, fordi fremgangsmåden har eksisteret lige så længe, som man har kunnet tilberede mad over gløder. Men det var amerikanerne, der tog barbecuen til deres hjerte og lancerede begrebet, der er blevet en afgørende del af USA-køkkenet, via hvilket det har bredt sig til det meste af verden.

 

Se flere opskrifter med grill  

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


Barbecue

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her