 
 
 
De kloge anbefaler at spise fisk to gange om ugen, og her på
Kogebog.dk får du opskriften på lækre grillede foreller med dejlige asparges og
vinaigrette med æg.
Til 4 personer. 
 
# Ingredienser
4 bækforeller 
saft af ½ citron 
2 spsk olie 
salt og peber 
250 g asparges 
salt 
 
Vinaigrette: 
2 dl olie 
1 dl eddike 
1 tsk dijonsennep
1 løg 
3 hårdkogte æg 
2 spsk kapers 
2 spsk hakket purløg
2 spsk hakket
estragon 
salt og peber 
 
Tilbehør: Brød og
salat (se forslag her)
* Tilberedning
Forellerne skylles
godt både indeni og udenpå og tørres af. 
De smøres med
citronsaft og olie og krydres. 
Forellerne grilles
ca 4 min på hver side - de kan med fordel holdes sammen med grillkurv til fisk.
Det nederste seje
stykke skæres af aspargesene, og de koges i vand med salt i 2 min, inden de
køles af i koldt vand. 
Vinaigrette: Olie,
eddike og sennep piskes sammen. 
Rør hakket løg,
hakket æg, kapers, purløg, estragon, salt og peber i. 
Vinaigretten hældes
over aspargesene, der anrettes sammen med forellerne. 
 
 
Grillkurv.
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.