Logo

à la carte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

à la carte


På restauranter er à la carte praksis med at bestille individuelle retter fra et menukort i en restaurant. à la carte, den afdeling af spisekortet, der opregner alle de forretter, hovedretter og desserter, køkkenet kan præstere.


à la carte 

 
I modsætning til Table d'hote, hvor en fast menu tilbydes. Den faste menu kan godt bestå af 2-3 valgmuligheder indenfor forret, hovedret og dessert.

 
Table d'hôte kan også være når måltiderne på et hotel indtages på et fast klokkeslæt, hvor gæsterne sidder samlet omkring et stort bord. I Danmark forbindes det dog oftest med et pensionat.
dvs.  fællesbord.

 
Det er et tidligt 1800-tals udtryk fra fransk, der betyder "i henhold til menuen".

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her