Logo

à la meunière

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

à la meunière 

 
à la meunière, (façon de) (fransk: ›som møllerinden gør‹). Man forestiller sig (vand)møllerens kone gribe den helt friske ørred fra mølledammen med sine melede hænder, stege den i smør og servere den med det smør, den har været stegt i, frisket op med lidt citronsaft og med friskkogte pillekartofler drysset med hakket persille.

 
En anden forklaring er, at møllefolkene spiser deres fisk paneret med kassabelt brunt mel fra en varmløbet kværn.

 
Det er formentlig den bedste måde at stege (nogle mener i det hele taget at tilberede) en hvilken som helst frisk fisk af hvilken som helst form: hel, udskåret i filet eller darne (tyk skive skåret på tværs af midten af en rund fisk): lidt mel, meget smør. Resultatet bliver bedst, hvis det, der steges à la meunière, er nogenlunde lige tykt over det hele. Hele fisk, der er flade (fx søtunge, Sankt Petersfisk) eller fisk i portionsstørrelse (fx ørred el. guldbrasen) og fiskefileter, der ikke behøver så lang stegetid, at smørret branker, er mest velegnede.

 
Det er meget vigtigt, at fisken bliver taget af panden, inden den er gennemstegt. Den varme, der er i fisken, når den bliver taget af panden, vil brede sig indad, mens den bliver anrettet og serveret.
Fisk der lugter af fisk, dvs. ikke er helt friske, skal tilberedes på andre måder.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.807 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her