Logo

5 tips til at elske stegt lever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 tips til at elske stegt lever

 
Det er sundt, fedtfattigt og billigt, men alligevel er vi danskere ikke meget for at sætte indmad som hjerter, nyrer og lever på middagsbordet. Det er synd og skam, at vi ikke spiser mere indmad, for indmad er en stor delikatesse med masser af smag og tekstur.

 
5 tips til at elske stegt lever

 
1. Køb et helt stykke lever

  • Lever kan miste en del af den gode smag, hvis det har ligget skiveskåret hos slagteren eller i butikken i et stykke tid. Køb derfor hellere et helt stykke lever og vent med at skære det ud i skiver, til det skal tilberedes.
  •  
    5 tips til at elske stegt lever

     
    2. Skær skiverne ret tykke

  • Skær skiver minimum 2 cm tykke, men gerne 3 cm. Bliver det skåret i for tynde skiver, bliver det nemt tørt og kedeligt. Alternativt kan du godt stege tynde skiver, men det kræver, at du steger eller griller det på en ekstrem varm pande eller grill med masser af brandvarme gløder i meget kort tid, så du får en smagfuld stegeskorpe og samtidig en rosa midte.
  •  
    5 tips til at elske stegt lever

     
    3. Sørg for både fedme og syre i tilbehøret

  • Lever er ekstremt fedtfattigt, og derfor er det en god idé at få både sødme og fedme i det tilbehør, du serverer til. På den måde er tilbehøret med til at fremhæve leverens gode smag, og det er med til at ’tæmme’ den jernsmag, som lever har, og som mange har svært ved.
  •  
    5 tips til at elske stegt lever

     
    4. Steg det ved høj varme

  • Lever skal steges på en knaldvarm pande i godt med fedtstof - smør og lidt olie - så det får både stegesmag og sprød stegeskorpe. Hvis panden ikke er brandvarm, står leveren bare og koger, og man får et uappetitligt resultat.
  •  
    5 tips til at elske stegt lever

     
    5. Steg det rosa

  • Steg leveren, så det er rosa i midten – så bliver det mest saftigt og smagfuldt. Hvis skiven er 2-3 cm tyk, skal leveren steges omkring 2-2 ½ minut på hver side – men hold øje med det. Det er meget vigtigt, at leveren ikke bliver stegt for meget, hvis man gennemsteger lever, bliver det grynet i konsistensen og kedeligt i smagen.

 
Her finder du flere opskrifter på dejlige leverretter. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.  

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.196 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her