Logo

At tilberede parteret fjerkræ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At tilberede parteret fjerkræ 

 
Parteret kylling eller andet fjerkræ er anvendeligt i mange retter. Skær selv kyllingen ud eller køb færdige udskæringer, fx kyllingelår eller -bryst.

 
Frisk/frossent fjerkræ:
Frisk eller frossen kylling som optøes, og tilberedes på den rette måde er både god og sund mad. Optø i køleskab, ved stuetemperatur eller i mikroovn. Steg den ikke alt for længe, men kødet skal dog være gennemstegt.

 
Tilberedningstips:
Den nemmeste måde at partere en kylling på er, at du deler den i to halve. De kan koges, ovnsteges eller grilles. Hvis du salter kyllingen et døgn inden den skal steges, (2 spsk salt til en kylling), får den en fin smag.

 
At stege på pande:
Brun fedtstoffet ved stærk varme.
Skru noget ned og brun kyllinge stykkerne på alle sider.
Drys med salt og peber.
Eftersteg under låg ved svag varme. Vend stykkerne en gang undervejs.
OBS! Vær altid meget omhyggelig med at vaske redskaberne af, når du har arbejdet med kylling!

 
TIDSTABEL FOR KYLLINGEDELE
tilberedningstiderne er cirka tider i min.

 

 

Filet

Vinger

Hele lår

Underlår

Lever

Stegt på pande

15

15

25

25

10

Stegt i ovn

 

20

25

25

 

Kogt

15

 

25

25

 

Tilberedt i gryde

15

 

25

25

10

 
I en gryderet med forskellige kyllingedele bestemmer den mest tidskrævende del rettens totale kogetid.

 
At stege i ovn:
Stil ovnen på 250 °C. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad.
Smelt 2 spsk smør eller margarine. Tilsæt 1 tsk salt og ca ½ tsk peber.
Pensl med smørblandingen. Sæt fadet midt i ovnen.

 
At koge:
Bring 5 dl vand med 1 terning hønsebouillon i kog i en gryde.
Læg kyllingestykkerne i. Bring i kog, og kog det mørt under låg.

 
At tilberede en gryderet:
Brun smør, margarine eller opvarm olie på en stegepande.
Skru ned for varmen og brun kyllingestykkerne på alle sider
(også rygstykket, det giver god smag til skyen).
Drys med salt og peber.
Læg stykkerne over i en gryde.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge ved svag varme under låg til alt er mørt.

 
At bruge mikroovnen:
Smelt 1 spsk smør eller margarine i et fad ved 750 W ca ½ min.
Tilsæt 1 tsk soya + ¼ tsk peber.
Fordel stykkerne i fadet. Pensl med smør.
Dæk med et låg. Tilbered ved 750 W.

 
Tilberedningstider er cirka-tider. De kan variere fra ovn til ovn.
Flere dele stegt samtidig tager længere tid. Kontroller at de er færdige ved at stikke i dem.
Kødsaften må ikke være rosa, men skal være helt klar.

 
Krydderier forhøjer smagen:
Både kyllingens milde, lette og vildfuglens lidt mørkere kød egner sig til forskellige krydderier, urter, exotisk frugt og vin.
Salt og peber er de naturlige basiskrydderier. Blandt krydderurterne er fx timian, rosmarin, estragon, basilikum og citronmelisse velegnede.
Den orientalske inspiration med bl.a. Tandoori-kylling har givet os mod på at forsøge med fx ingefær, koriander og spidskommen blandet med hvidløg og yoghurt. Soyasauce, tomatjuice, honning og chutney er også fine og anvendelige i mange kyllingeretter. Det samme gælder både rød- og hvidvin.


At tilberede parteret fjerkræ 

1. Skyl kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
Læg den så gumpen vender mod dig.
Klip eller skær langs begge sider af rygraden.


At tilberede parteret fjerkræ 

2. Tag rygraden fra.
Flæk kyllingen og del den i to langs med brystbenet.


At tilberede parteret fjerkræ 

3. Læg delene med kødsiden nedad.
Løft låret op og skær skråt ind mellem lår og bryst.
Du har nu fire dele.


At tilberede parteret fjerkræ 

4. Del lårstykket i leddet mellem over- og underlår:
Skær skråt ind.
Prøv at finde kugleleddet, hvor det er let at skære igennem.


At tilberede parteret fjerkræ 

5. Del bryststykket i to dele, så vingen også får en del af brystet med.


At tilberede parteret fjerkræ 

6. Kyllingen er nu delt i otte stykker:
Bryststykkerne kan evt. deles endnu en gang, så du får i alt ti stykker:

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.031 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her