Logo

Fisk fra sø og hav

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk fra sø og hav 


Der findes i dag et stort udvalg af fisk fra både sø og hav. Denne guide skal hjælpe dig med at vælge de rette.

• Værdifulde fedtsyrer, letfordøjeligt protein, masser af mineraler og fedtopløselige vitaminer gør fisk til et ideelt levnedsmiddel. Al fisk, både mager og fed har en god indvirkning når det gælder kolesterolet i vor krop.


Fisk fra sø og hav 

Flynder hører som søtunge og pighvar til fladfiskene. De steges hele, fileterne rulles og dampes eller braiseres med eller uden fyld.


Fisk fra sø og hav 

Gråsej, eller mørk sej, er en billigere men meget velsmagende fisk. Kødet er lidt gråt i farven og knap så fast som torskens. Gråsej kan tilberedes som torsk.


Fisk fra sø og hav 

Torsk hører blandt de mest elskede fiskesorter hos os. Det hvide, faste kød passer fint til at stege, dampe og braisere. Man kan købe den i tykke rygfileter. tyndere mindre fileter eller hele koteletter med rygben.


Fisk fra sø og hav 

Sild er en af vore mest anvendte fiskesorter. Fedtindholdet varierer mellem 5 og 20% alt efter art, årstid og alder. Sild er basisråvare for mange forskellige levnedsmidler som røget sild, sardiner, ansjoser og marinerede sild.


Fisk fra sø og hav 

Tunfisk sælges frisk eller frossen som koteletter. Det faste kød er særlig godt at stege eller grille. Tunfisk konserveres også i stykker i vand eller olie.


Fisk fra sø og hav 

Forel hører tillaksefiskene og lever i strømmende Ferskvands-systemer. Man skelner mellem regnbue- og bækforeller. Forel steges hel på grillen, i ovnen, på panden eller koges. Røgede foreller er også en delikatesse.


Fisk fra sø og hav 

Laks kan i dag fås til en relativ lav pris. Man kan købe frisk laks som hel, i fileter eller koteletter. Røget eller gravad laks sælges som hele sider eller i tynde skiver. Varm røget laks sælges ofte hel.

 
Fisk skal altid indkøbes med omhu, hvad enten den er frisk eller frossen. Viden og en god lugtesans er vigtige faktorer ved indkøb. En frisk fisk kender man på øjne, gæller og på lugten. Fisk som har klare, lidt udstående øjne, klart røde gæller og ikke lugter fisket, er frisk.

 
Yderligere friskhedstegn er fast og spændstigt kød. Når det gælder frisk fiskefilet, må man stole på sin lugtesans og have tillid til sin fiskehandler.


Frossen fisk skal altid tages ud af pakningen og derefter tø langsomt på en tallerken i køleskabet. Skyl og tør fisken inden tilberedningen.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her