Logo

Gås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gås 

 
Tamgåsen nedstammer fra vildgåsen, (grågåsen), Anser anser. Den har været kendt i næsten 3000 år. Selv om det er en andefugl, er den ikke en nær så dygtig svømmer som anden. Fritgående gæs, der hovedsagelig lever af græs, har ikke mange adgang til, men der fås avlede gæs fra gode anderier, dvs. gæs der er opvokset med godt foder på rimelig plads og som har fået lov at vokse i et fornuftigt tempo.

 
De gæs, der forhandles i dag, er unge. Gamle gæs er bedst til sprængning og kogning (gule ærter). Friskslagtede gæs er at foretrække for frosne, men vigtigst er opdrættet. En dårligt opdrættet industrigås, der er friskslagtet, er ringere end en godt opdrættet, der af praktiske hensyn har været frosset.

 
Gåsefedt kan bruges til stegning og bagning, og det afsmeltede fedt, gjort stabilt med ukrydret svine- eller oksefedt, er et særdeles eftertragtet bordfedt.
Regn med, at en frossen gås på 5 kilo er 3 døgn om at tø op, helst i køleskab, dvs. langsomt.
Se i øvrigt Fjerkræ, tamt.

 
Hør fuglens stemme:

 
Se de bedste opskrifter med Gås

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad tror du mest på?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her