Logo

Kartofler, søde - batat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartofler, søde - batat 

 
Sød kartoffel, sweet potato, batat eller Ipomoea batatas er en tyk, kødfuld underjordisk stængelknold af batatplanten. Den ses i flere farver. Rødlilla, gul og hvidlig, og størrelsen kan nærme sig 25 cm, fordelt på en oval eller letbuet form. Bataten vokser i de fleste varme zoner på kloden, fx i Asien, Afrika, Mellemøsten og Mellemamerika. Vi importerer en del fra Brasilien.

 
Bataten er meget stivelsesholdig, et faktum der gør den sødlig. Noget man slet ikke forbinder med en almindelig god kartoffel, som den i øvrigt heller ikke har noget botanisk slægtskab med.

 
Opbevar bataten tørt og svalt, men ikke køleskabskoldt. Den tåler ikke kulde, og kulde er for en batat under 6-8 plusgrader. Den kan plantes i urtepotte og giver en flot plante, dog ingen »kartoffel«. I USA er den fast tilbehør til kalkunmiddagen på Thanksgiving Day.

 

Se de bedste opskrifter med Søde kartofler

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.042 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her