Logo

Kefir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kefir 

 
Kefir stammer fra Kaukasus, ligesom yoghurt. Det er herhjemme et surmælksprodukt baseret på højpasteuriseret, homogeniseret sødmælk og fås med et fedtindhold på 3½% og som letke­fir med et fedtindhold på 1½-1,8%. Til syrningen bruges en speciel kefirkultur bestående af mælkesyre og gærsvampe. Det er gæren, der udvikler det svage alkoholindhold, der også får emballagen til at bule, når kefiren er moden.
Smagen er frisk syrlig med en anelse gærduft og smag.

 
Jo ældre kefir, jo kraftigere mærkes gæren. Næringsindholdet er som sødmælk, meget kalk, fosfor, B2-vitamin og protein.

 
Kefir nydes kold, som den er, men kan også bruges til bagning, i dressinger og desserter. Den har en gavnlig indflydelse på tarmfloraen, men den tilrådes først spædbørn efter 4. måned. Opbevar kefir i køleskab ved 5 plusgrader og ikke mere end 14 dage fra fremstillingsdatoen. Kefir kan ikke fryses.

 

Se de bedste opskrifter med Kefir

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her